Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati din natura - Stiati ca? - RAPID SI LENT DINOZAURUL

Cea mai mare viteza o aveau Ornitomimizii (cu un aspect asemanator cu cel al strutilor), dinozauri carnivori dotati cu doua labe posterioare foarte lungi si sprintene, care atingeau, probabil, pana la 70 km pe ora.

Cei mai lenti erau dinozaurii ierbivori, cum ar fi stegozaurul, care putea sa ajunga la maxim 6 km pe ora.

Stiati ca...
Se pare ca dinozaurii sauropozi au fost in stare sa elibereze o mare cantitate (pana la 200 de litri) de substanta lichida, probabil urina. Descoperirea a fost anuntata in timpul celui de-al 62-lea Congres al Societatii Americane de Paleontologie a Vertebratelor: cercetatorii Katherine McCarviile si Gale Bishop au ajuns la aceasta concluzie descoperind un crater in apropierea oraselului La Junta, in Colorado, o zona cunoscuta datorita numeroaselor descoperiri de fosile si urme ale dinozaurilor. Potrivit calculelor lor, mica depresiune adanca de treizeci centimetri nu putea fi cauzata decat de 200 litri de lichid cazut de la o inaltime de doi metri, adica provocata de un dinozaur care urina.
Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact