Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati din natura - Stiati ca? - O PLANTA CARE NU SE LASA FOTOGRAFIATA

Amerindienii din statul Virginia tin la mare cinste o planta pe care o numesc, din cauza rizomului sau de un rosu viu, radacina sangerie (Sangiiinaria canadensis). Vrajitorii triburilor o folosesc ca fortifiant general iar pe baza principiului signaturii, culoarea rizomului o recomanda ca pe un leac antihemoragic.

O ciudatenie legata de aceasta planta a fost semnalata de biologul american Daniel E. Moerman care studiind-o a remarcat ca planta nu se lasa fotografiata in culoarea ei reala. In natura are flori aproape albe cu nuante roz iar frunzele sunt de un verde deschis. Dupa numeroase fotografii in culori, fie la lumina solara, fie la lumina artificiala, toate cliseele au iesit supraexpuse, florile de un alb-transparent, iar frunzele cu nuante intens verzi, pana la brun. De aici, savantul Daniel E. Moerman a ajuns la concluzia ca aceasta planta contine substante fluorescente care denatureaza culorile, impiedicand astfel pelicula fotografica sa le inregistreze corect.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact