Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati din natura - Stiati ca? - Cum au disparut mutantii?

Mamutii au disparut cu putine milenii in urma, iar despre disparitia lor exista mai multe teorii.

Cea mai credibila dintre toate este teoria care atribuie disparitia mamutilor unor schimbari de clima. In Pleistocen, prima perioada a Cuaternarului, cuprinsa intre 1.650.000 si-l0.000 de ani in urma, Pamantul a fost supus unor scaderi bruste de temperatura (in Europa s-au determinat patru glaciatiuni), iar datorita extinderii ghetarilor, a scazut temperatura si in zonele temperate din campiile nordice, frecventate de mamuti. Acestia n-au reusit sa se adapteze la noile conditii climaterice si au murit.

Studiile recente au evidentiat extraordinara coincidenta dintre aparitia omului in perioada Pleistocenului si inceputul declinului mamutilor. Se presupune, asadar, ca s-ar putea ca vanatorii preistorici sa fi ucis mamutii pana cand acestia au disparut, sau ca primele fiinte umane ar fi fost purtatori ai unui virus mortal pentru stramosii elefantilor, dar inofensiv pentru oameni.

Stiati ca ?

Paleontologia este stiinta care studiaza fosilele, adica toate animalele si organismele care au trait in i epocile trecute.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact