Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati din natura - Stiati ca? - Cine erau mamutii?

Mamutii sunt verii elefantilor. Chiar si numele lor stiintific, Elephas primigenius, evidentiaza rudenia lor cu pahidermii. Mamutii au trait in perioada Neozoica sau Cuaternara si erau niste uriasi blanosi originari din Africa, care s-au adaptat la o clima foarte aspra. Dispuneau de doi colti curbati, lungi pana la 4 metri, pe care-i foloseau pentru a inlatura zapada si a elibera plantele cu care se hraneau. Aveau corpul acoperit cu mult par, cantareau 4.000 kg si puteau sa ajunga la inaltimea de 4 metri.
Au trait in Europa si America Septentrionala pe durata Erei Glaciare din Cuaternar; multe ramasite, perfect pastrate (chiar si a partilor moi), au fost gasite in ghetarii din Siberia si in Alaska.

MAMUTII DIN NEW YORK
Mamutii vietuiau in zonele reci ale Europei si Amehcii, dar si in zona unde astazi se afla metropola New York.

MAMUTII PE POST DE CARAMIZI...

Omul din Paleolitic (cu 600.000 -l0.000 de ani in urma) folosea oasele mamutilor pentru a construi o structura de sustinere pentru colibe. Unele ramasite ale acestora au fost gasite in Ucraina.


Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact