Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati despre geografie - Stiati ca? - Cine a marcat Drumul Matasii?Drumul Matasii a fost un drum de caravana antic si foarte lung, care lega Asia Orientala (Beijingul) de Europa (Istanbulul). Primii care au parcurs aceasta cale si care au marcat-o au fost comerciantii chinezi, care faceau comert cu Europa trimitand marfuri pretioase, cum ar fi matase si condimente, in schimbul argintului, aurului si al cailor.

Acesti comercianti, care se aventurau sa parcurga Drumul Matasii, trebuiau sa fie foarte curajosi: calea era imprevizibila si periculoasa, iar temperatura aerului alterna intr-un mod cu totul insuportabil. In apropierea desertului Gobi, caldura devenea sufocanta si singura modalitate de a supravetui era legata de existenta oazelor.

Imprastiate de-a lungul desertului, oazele asigurau calatorii cu apa si mancare. In schimb, in apropierea muntilor Himalaya, comerciantii trebuiau sa infrunte temperaturi foarte scazute, iar parcurgerea drumului de munte era foarte dificila; foarte des, calea era inchisa din cauza zapezii.
Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact