Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati despre geografie - Stiati ca? - CINE A FOST DAVID LIVINGSTONE?

David Livingstone (1813-l873) a fost un misionar si un explorator britanic. In 1840 s-a licentiat in medicina si a devenit membru al London Missionary Society. A fost invitat in Africa, la Kuruman, cu scopul de a fonda misiuni si de a raspandi credinta crestina; dar pasiunea sa imensa pentru Continentul Negru l-a determinat sa abandoneze aceste indatoriri religioase, pentru a se transforma intr-un explorator neimblanzit.

El a fost primul european care a traversat Africa de la o coasta la alta, intr-o calatorie aproape imposibila, care a durat trei ani (1853-l856). Pornind din Kuruman, o tarisoara aflata la sudul desertului Kalahari, a ajuns la fluviul Zambezi si a decis sa-i urmeze cursul spre vest. In 31 mai 1854 a ajuns la San Paolo di Luanda, in Angola, pe coasta atlantica,insotit doar de fidelii reprezentanti ai populatiei makololo.

Apoi a mai urmat cursul fluviului, de acesta data spre est, si in mai 1856 a ajuns la Oceanul Indian, la Quelimane. Cea mai mare parte a drumului a fost parcursa pe jos, astfel a descoperit minunata cascada Victoria.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact