Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati despre geografie - Stiati ca? - Cand au fost desenate si ce reprezentau primele harti?Primul reper cartografic, despre care se stie, a fost descoperit cu aproximativ 15.000 de ani in urma. Harta antica, gasita la Mezin in Ucraina, reprezinta o asezare si un rau care curgea prin apropiere.

O alta marturie straveche si de mare importanta este Piatra lui Jebel Amud, descoperita in Iordania Meridionala si originara dintr-o perioada cuprinsa intre 10.000 si 6.000 de ani in urma.

Si aceasta din urma reprezinta o asezare umana. Omul, inca inainte de a invata sa scrie, a simtit nevoia de a puncta propriile teritorii, mai intai gravandu-le in piatra iar apoi, in epoca babiloniana, pe placi de lut.

Prima placa de lut a fost descoperita cu 2.400-2.200 de ani in urma la Gar-Sur, la circa 400 km
nord de Babilon. Aceasta reprezinta cursul unui rau, probabil Eufrat, si diverse asezari.

A doua (placa din Nippur) reprezinta Nippurul, oras antic din Mesopotamia. A treia este mapamondul babilonian gasit in Uruk si reprezinta pamantul ca un cerc inconjurat de apa, in centrul caruia se afla Babilonul.
Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact