Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati despre economie si finante - Cine a inventat Stiloul?

Inventatorul stiloului a fost agentul de asigurari Lewis Edson Waterman. Aceasta inventie utila a fost facuta in 1884, in urma unei mari suparari a inventatorului. Waterman a reusit sa incheie, in ciuda multor obstacole, un contract foarte important. In momentul cand trebuia sa il semneze, clientul a varsat din greseala o picatura de cerneala pe document. Cand Waterman a adus o alta hartie, a vazut ca un alt agent, mai iute de picior, i-a suflat afacerea. Dupa aceasta mare deziluzie, agentul s-a hotarat sa inventeze un fel de penita care sa aiba cerneala inchisa intr-un rezervor, asa incat sa nu se mai poata varsa. De fapt, aceasta consta dintr-un mic orificiu de dimensiunile unui fir de par in bucatica de cauciuc care unea inchizatura de penita. Micul orificiu permitea astfel unei mici cantitati de aer sa intre in recipientul pentru cerneala, echilibrand astfel presiunea interna a aerului, in asa fel incat cerneala sa iasa numai apasand penita de foaie.

Stiati ca...
Primele dintre stilourile lui Waterman se umpleau cu cerneala cu pipeta. Ca urmare, neplacuta procedura a fost simplificata cu ajutorul unor recipiente flexibile de plastic.

Stilourile pot fi obiecte de colectie foarte scumpe: cel mai scump e un stilou de aur cu diamante Montblancs Mesiterstuck Solitaire Royal diamond, in valoare de 125.000 de dolari.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact