Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati despre economie si finante - Cand au aparut asigurarile?

Asigurarile au aparut in secolele XIII, XIV in mediul mercantil al unor orase italiene. Odata cu dezvoltarea traficului maritim, comerciantii au avut exigenta de a-si asigura marfurile transportate si vasele de eventualele atacuri ale piratilor si pericolele navigatiei. Primii care au oferit garantii au fost proprietarii vaselor, apoi chiar comerciantii care s-au transformat in asiguratori. Primele orase in care au aparut aceste tipuri de contracte au fost Genova, Florenta si Pisa. Sistemul s-a schimbat intre sfarsitul anilor 1600 si pe parcursul anilor 1700. Asiguratorii privati nu au mai reusit sa garanteze acoperirea riscurilor si au fost inlocuiti de companii de asigurare si de un nou tip de profesionisti - agentii de asigurari. Aceste companii de asigurari au inceput sa se interese2e si de... pamant: marele incendiu care a devastat Londra in 1666 a pus in lumina necesitatea introducerii unor forme de protectie si pentru bunurile imobiliare.

ASIGURARI NEBUNESTI PENTRU ACTE NEBUNESTI
Un ofiter al marinei comerciale britanice a incheiat la casa Lloyd o polita de asigurare in valoare de 100.000 lire sterline pentru traversarea Canalului Manecii intr-o cada! 0 secta din Anglia, Heaven's Gate (Poarta raiului) s-a asigurat la casa Grip in cazul in care adeptii ar fi rapiti de extraterestri.

Stiati ca...


Cantaretii Michael Jackson si BruceSpringsteen si-au asigurat coardele vocale pentru 5 milioane de euro. Celebrul actor Charlie Chaplin si-a asigurat picioarele.

CE ESTE LLOYD?

Este cea mai veche si mai importanta casa de asigurari. A fost fondata in 1688 de Edward Lloyd, proprietarul unei cafenele unde agentii obisnuiau sa se intalneasca pentru a-si discuta si incheia afacerile.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact