Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati despre economie si finante - BANCILE ETICE DIN TOATA EUROPA

Bancile etice din toata Europa au decis in iunie 2001 sa colaboreze pentru promovarea initiativelor comune si dezvoltarea unei finantari etice europene; din uniunea lor a luat nastere FEBEA, Federatia Europeana de Banci Etice si Alternative cu sediul la Bruxelles.

La aceasta initiativa au aderat, in afara de Banca Etica, institutii bancare cum ar fi Credit Cooperatii Nouvelle Economie Fraternelle si Caisse solidaire du Nord-Pas-de Calais (Franta), Charity Bank (Anglia), Bank fur Soziaiwirtschaft (Germania), 6/se (Polonia), Credal si Hefboom (Belgia), Femu Qui (Franta, Corsica) si Cassa centrale delle Casse Rurali Trentine e delta BCC del Nord-Est (Italia).

CIFRELE BANCII ETICE DIN ITALIA
19,4 miliarde capital social subscris, 170 miliarde cheltuieli necesare (dintre care 76 in certificate de depozit si 59 prin conturi curente) 102 miliarde finantari, 750 proiecte finantate, 15.595 asociati, 30 independenti, 5 sedii.

CE ESTE BANCA ETICA?
Banca Etica, BE, este o institutie de credit care investeste banii depozitati de clienti in initiative de solidaritate. Proiectele finantate de banca sunt indreptate spre sustinerea subiectilor dezavantajati (cum ar fi cei cu handicap), spre pastrarea ambiantei, cooperarea internationala in favoarea tarilorin curs de dezvoltare. Clientii pot sa participe la alegerea activitatii finantate si sa stabileasca taxa de dobanda. Ghiseurile

functioneaza la fel ca si cele ale altor banci si sunt deschise tuturor. Banca Etica a primit autorizarea de a opera din partea Bancii din Italia, in decembrie 1998, si a deschis primul ghiseu pe data de 8 martie 1999.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact