Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati diverse - Stiati ca? - Cand a aparut guma de mestecat?

Guma de mestecat a aparut in 1871 de la ideea americanului Thomas Adams. Primele gume de mestecat si-au facut aparitia in luna februarie a acelui an intr-o farmacie din Hoboken, in New Jersey, Statele Unite.

Aceste bilute se faceau din rasina elastica a unui copac mexican, Manikara archas, nu aveau gust si aveau o consistenta asemanatoare cu cea a caramelei moi. In 1875, John Colgan, un farmacist din Louisville, Kentucky, a studiat modul de a aromatiza guma. Succesul gumei de mestecat a venit numai in jurul anului 1890, cand s-a impus datorita publicitatii din ziare si reviste si cresterii numarului de automate distribuitoare in toata tara.

Stiati ca...
Guma moale, buna pentru baloane, a fost brevetata de fratii Frank si Henry Fleer.

CUM ESTE FACUTA GUMA DE MESTECAT?
Guma de mestecat e facuta cu lacticul sapotierului si trei tipuri de substante: arome, acizi si coloranti. Atunci cand mestecam, inghitim sucul, adica substanta formata din arome si zahar, in timp ce aruncam, de dorit la cos, partea solida, formata din guma si rasina suntetica.

Stiati ca...
Guma este un produs natural, dar componenta care o face elastica nu poate fi distrusa de ciuperci si bacterii, care nu pot sa o descompuna astfel. Guma de mestecat nu este biodegradabila.


Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact