Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati despre arta cinema - filme - stiati ca? - Unde s-a filmat Stapanul Inelelor?

Reluarea tuturor filmelor inspirate din romanele lui John R. R. Tolkien s-au desfasurat in Noua Zeelanda, a carei natura aproape virgina, bogata in creste, lacuri si peisaje salbatice aduce cu universul fantastic descris in carti. In unele cazuri, productia intervine modificand flora originara: este cazul lui Hobbiville, reconstituit in mosia Matmata prin plantarea cu 12 luni inainte de filmari a unor flori si plante.

Unele locuri ca si Gran Burrone, Isengard sau Moria au fost reproduse cu modele la scara diferite (de la 1:12 la 1:166). Scenele de interior au fost realizate in Noua Zeelanda, tara natala a regizorului Peter Jackson, in Three Fox Studios din Wellington, acum redenumita Middle Earth, Pamantul de Mijloc, in onoarea locatiei filmului.

NUMERE MARI
Echipa numara in total 220 de persoane. In fiecare zi pe platou erau consumate 1.140 de oua si-l60 chili cu carne pentru paste. S-au folosit mai mult de 1.200.000 metri de pelicula in format Super 35 mm pentru a filma 600 de secvente prevazute pentru cele trei filme. Pentru a filma mai bine unele scene complexe, Peter Jackson a dispus pana si noua camere de luat vederi in acelasi timp in pozitii diferite, dintre care sase erau Arcasu ghidate direct de regizorul care comunica cu operatorii printr-un sistem prin satelit sofisticat. Producerea intregii trilogii a costat circa 300 milioane de .dolari.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact