Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati despre arta cinema - filme - stiati ca? - Cine a realizat albacazapada si cei sapte pitici?

Fiind regizat de David Hand in 1937, Alba-ca-Zapada si cei sapte pitici a fost primul desen animat de lung metraj produs de legendarul Walt Disney.

Pentru a face filmul a fost nevoie de patru ani si 700 de artisti. Desenul animat este compus din 250.000 de desene. Pentru a realiza fundalul muzical a fost angajata o orchestra de 80 de instrumente. Acest efort a fost recompensat de un mare succes la public si obtinerea unui Oscar cu totul special. In 23 februarie 1939, Walt Disney a primit statueta de aur insotita de sapte copii in miniatura, una langa alta in ordinea inaltimii: cei sapte pitici Oscar!

0 FEMEIE REALALegenda spune ca animatorul Charlie Thorson, care i-a propus lui Disney schita definitiva a personajului Alba-ca-Zapada, ar fi fost inspirat de figura unei menajere islandeze, Kristin Solvadottir, cunoscuta in Canada.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact