Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati despre arta cinema - filme - stiati ca? - Cine a fost Buffalo Bill?

Numele lui adevarat era William Frederick Cody. Nascut in 1846 in statul Iowa, in Statele Unite, in 1860 a devenit unul din conducatorii Pony Express, un fel de serviciu postal, care ducea marfa de la San Giuseppe din Missouri, la Sacramento, in California.

In timpul razboiului civil american, a fost explorator si conducator al cavaleriei. Un om valoros si generos, a devenit proverbial mai ales pentru uimitoarea maniera de a nimeri tinta cu orice arma. Multi ani a fost un personaj extrem de popular in Vestul indepartat si in Europa, si pentru faptul ca a dat nastere circului. A murit in Colorado in 1917 si la funeraliile lui au participat peste doua mii de persoane.

DE CE I SE SPUNEA „BUFFALO BILL"?

In 1867 a fost angajat de administratia feroviara a Union Pacific Road, o societate care, din vointa presedintelui Abraham Lincoln, realiza calea ferata transcontinentala, care ar fi legat New York-ul de San Francisco in opt zile. Pentru a le potoli foamea celor o mie doua sute de muncitori angajati in opera colosala, societatea s-a gandit sa recurga la numerosii bizoni, care pasteau liberi pe campii. In 18 luni, Cody a ucis aproape cinci mii de bivoli si astfel si-a castigat numele cu care este cunoscut si astazi (in engleza, buffalo=bizon).

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact