Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati despre arta cinema - filme - stiati ca? - CE INSEAMNA JEDI?

Termenul deriva din combinatia cuvintelor japoneze „Jidai Geki", care se refera la damele in costumele purtate in epoca samurailor. Lucas a inventat termenul de Jedi in timpul unui sejur in Japonia, uitandu-se la televizor, cu un an inainte de a realiza Razboiul Stelelor.

INVENTII CURIOASE

Ideea pentru tiparul astronavei lui Han Solo, Millennium Falcon, s-a nascut observand intamplator un hamburger cu garnitura de masline, in timpul pauzei de pranz. In acelasi mod, tunurile laser ale astronavei au fost inspirate de designul unui semn de carte pe care regizorul l-a observat pe biroul scriitorului Arthur C. Clarke, autor al 2001: Odiseea spatiala. Pistolul laser al lui Han Solo, interpretat de Harrison Ford, a fost realizat modificand un vechi pistol nemtesc din Primul Razboi Mondial. Sunetul strident provocat de crucisatorul imperial TIE a fost obtinut prin amestecul electronic al mugetului unui elefant cu inregistrarea unei frane de automobil pe un fond infundat.

NUME REINVENTATE
Numele cu care sunt cunoscute in Italia personajele din Razboiul Stelelor nu corespund cu cele americane. In momentul dublajului, Darth Vader (care in olandeza inseamna tata) a devenit Dark Fener, Leia Organa a devenit Leila, Han Solo s-a transformat in Jan, iar cei doi roboti C-3P0 si R2-D2 au fost rebotezati D3-B0 si C1-P8.

DEBUT NOROCOS

Secventa in care astronava de salvare cu doi roboti la bord care paraseste astronava printesei Leia a fost realizata de nou-nascuta pe atunci Industrial Light & Magic, devenita apoi cea mai importanta firma de realizare a efectelor speciale din lume.Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact