Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati despre arta cinema - filme - stiati ca? - Cand s-a nascut premiul Oscar?

In 1927 a fost inaugurata in Statele Unite Academia de Arte si Stiinta a Cinematografiei. Cu aceasta ocazie s-a decis sa se ofere in continuare un premiu anual pentru cel mai bun film, regizor si actor. Presedintele Academiei, Cecil Gibbons, a decis ca nu vrea sa ofere aceeasi cupa si a conceput o statueta care reprezenta un om in picioare pe o rola cinematografica cu o spada dreapta in maini. A fost realizata in 1928 de sculptorul George Stanley.

La inceput era acuta din bronz, iar in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial statueta era fabricata din ghips: metalul era un material pretios in anii conflictului. Astazi este facuta dintr-un amestec interesant de arama, nichel, argint si suflata cu aur de 24 de carate, care rezista la trecerea timpului. Cantareste 3,8 kg si e inalta de 34 cm. In fiecare an sunt conferite 25 de statuete la mai multe categorii, in timpul celebrei „nopti a Oscarurilor".

DE CE SE NUMESTE OSCAR?

Denumirea originala a premiului este Academy Award. Originea numelui de Oscar nu este sigura: asupra acestei |


Intrebari s-au combinat adesea realitatea si fictiunea. Dupa teoria cea mai acreditata, statueta a fost rebotezata.

In 1931. La prima premiere, secretara Academiei, MargaretHerrik, privind statueta, a exclamat: „Dar seamana 4 cu unchiul meu Oscar!"


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact