Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati din viata de pe -pamant - Stiati ca? - Prin ce se deosebesc principalele ecosisteme?

Deserturile polare
La temperaturile scazute de la poli rezista putine specii, insa, in timpul verii, gheata din jurul cercurilor polare arctic si antarctic se topeste, dand la iveala tundra, saraca in vegetatie.

Padurile de foioase
Padurile de foioase sunt localizate in zonele temperate ale globului, unde clima este destul de blanda o parte a anului si unde ploua din belsug.

Stepele
Aceste regiuni sunt prea secetoase pentru a favoriza cresterea plantelor mari, ca arborii, in schimb sunt acoperite cu variate ierburi si plante marunte, cu care se pot hrani turmele de erbivore.

Jungla
Jungla, cu clima ei calda si umeda, adaposteste vietuitoare de o extraordinara diversitate.

Padurile de conifere
Padurile de conifere ce se intind in nordul Europei, in Asia si in America sunt denumite „taiga". Majoritatea copacilor raman vesnic verzi, oferind animalelor hrana si adapost tot anul.

Ecosistemul mediteranean
Regiunile din jurul Marii Mediterane sunt cunoscute pentru verile lungi si calduroase si iernile racoroase. Acest ecosistem poate fi intalnit si in unele zone din Australia si din America de Nord.

SavanaEste tot un tinut de stepa, insa din regiunile tropicale. Ploile cad, de obicei, cam o data pe an si atunci ierburile pot creste pana la 3 m inaltime.

Desertul

I n desert ploua foarte putin sau nu ploua deloc. Plantele si animalele de aici sunt adaptate sa economiseasca fiecare strop de apa pe care-l pot obtine.


Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact