Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

curiozitati din viata de pe -pamant - Stiati ca? - Care sunt nivelurile habitatelor din jungla?

Se poate considera ca numeroasele habitate din jungla sunt situate stratificat, in realitate, fireste ca aceste straturi se suprapun in buna parte.
Stratul arborescent superior este format din copacii cei mai inalti, ale caror ramuri patrund in frunzisul de dedesubt formand un fel de umbrela. La acest nivel traiesc pasarile care zboara planat si liliecii.
Stratul de arbori de inaltime mijlocie este format din frunzisul copacilor maturi. Coroanele lor se rasfira pentru a primi cat mai multa lumina. Pe langa pasari si lilieci frugivori, aici traiesc maimute si veverite, hranindu-se cu fructe, nuci si frunze.
Prin frunzisul arborilor de inaltime mijlocie patrunde foarte putina lumina. In stratul de arbori mici si arbusti, niste plante taratoare, numite liane, atarna printre copaci ca niste franghii. Si aici sunt maimute, veverite, pasari si lilieci, dar in plus se mai intalnesc serpi si brotacei.
Stratul erbaceu se afla in intuneric. Mamifere de talie mare - cerbi, tapiri, elefanti, jaguari, porcii-de-rau - scormonesc dupa hrana prin frunzele cazute, se vaneaza unele pe altele sau isi aleg ca prada animale mai mici.


Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact