Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

cresterea copilului prin sfaturi practice - viata in societate - prietenii, colegii, fratii - >DESPRE BABY-SITTER


  Prima data, chemati-o cu o anumita perioada de timp inainte de plecarea dumneavoastra, astfel incat sa se poata familiariza cu bebelusul si cu lucrurile din casa.
  Incercati sa folositi mereu aceeasi baby-sitter: copilul dumneavoastra se va obisnui cu prezenta ei. Dar fiti pregatita sa aveti o alta persoana, pe care sa o puteti chema in cazul in care ea nu este libera. v1x6722vj81guq Sistemul din om in om este cel mai bun mijloc de a gasi o persoana de incredere.


  Cumparati un carnetel pe care sa-l foloseasca fata care ingrijeste copilul si pastrati-l in permanenta langa telefon. In prima parte a lui, scrieti problemele legate de sanatatea copilului, tabieturile sale legate de somn, frica lui de ceva anume, programul de seara, obiceiurile lui etc. Pe paginile urmatoare scrieti: numarul de telefon al medicului de familie, numarul de telefon de la serviciul medical de urgenta, numerele de telefon ale vecinilor apropiati, al pompierilor si alte telefoane care vi se par utile. In sfarsit, intr-o a treia parte, scrieti cu creionul numarul unde va poate gasi in timpul cat lipsiti de acasa si ora la care va intoarceti.  Pregatiti pentru aceasta seara un meniu care ii place in mod deosebit copilului. Aceasta va usura sarcina fetei. Avand perspectiva unei mese bune, copilul se va consola mai usor in absenta dumneavoastra.
  Copilul dumneavoastra nu va plange atunci cand plecati daca ascundeti in casa o mica surpriza (o jucarioara este suficienta), pe care nu are dreptul sa o caute decat dupa ce ati plecat. Dar nu uitati sa-i spuneti fetei unde ati ascuns-o!
  Puteti de asemenea sa-i dati fetei sa-i ofere cadou o jucarioara pe care ati pus-o deoparte pentru aceasta ocazie: copilul o va accepta mai usor.


  O alta idee care functioneaza bine: in mod exceptional, in aceasta seara, dati-i voie sa se uite, inainte de a trece la culcare, la noua sa caseta de desene animate.
Cand il salutati la plecare, dati-i "un sarut care lasa urme". Dati-va cu ruj si puneti un sarut mare pe dosul mainii sale. Va fi multumit si amuzat de aceasta amprenta a gurii dumneavoastra, pe care o poate pastra.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact