Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

cresterea copilului prin sfaturi practice - viata in societate - prietenii, colegii, fratii - >CRESA SAU CAMINUL


   Daca aveti de mers mult cu masina ca sa ajungeti la serviciu, cautati o cresa aproape de serviciu. Veti petrece mai mult timp cu copilul dumneavoastra si veti ajunge mai repede la el, in caz de urgenta.

  Daca trebuie sa plecati de la serviciu, lasati totdeauna la cineva numarul de telefon sau locul in care va poate gasi, chiar si in timpul pranzului. Este important sa puteti fi gasita in caz de urgenta.
  Nu neglijati perioada de adaptare: este fundamentala pentru starea psihica a bebelusului dumneavoastra. h1f835hl67lfk
  Informati in scris persoana care are grija de copilul dumneavoastra, mai ales daca se ocupa de mai multi, de tot ceea ce il priveste: mici obiceiuri, program, distractii etc.

In decursul timpului, tineti-o la curent cu privire la evenimentele care survin in casa si care pot avea influenta asupra comportamentului copilului.
  Incercati, in week-end, sa-i pastrati copilului un ritm apropiat celui din timpul saptamanii. Acest lucru este dificil, dar trebuie sa stiti ca ziua de luni este cea mai grea zi la cresa.
  Multumiti asistentei si spuneti-i cat de mult apreciati modul in care se ocupa de copilul dumneavoastra.

  Lasati copilului un fular pe care l-ati purtat la gat si care pastreaza mirosul dumneavoastra.
  Pentru cei mai mari, puneti in gentuta sau in saculet o fotografie a membrilor familiei.

  Lasati-I din cand in cand sa ia cate un lucru din casa:caseta cu cantecele sale preferate, masinuta etc.
  Duceti-I pe copil sa vada locul dumneavoastra de munca, astfel incat sa-si poata imagina ce faceti in timpul zilei.
  Veniti sa-l luati la ora fixa, si evitati orice intarziere: nu va puteti imagina cum pandeste copilul sosirea dumneavoastra.
  Spuneti-i la revedere fara sa o lungiti, si daca sunteti trista, fara sa i-o aratati: el nu va intelege. Linistiti-I, spunandu-i ca va intoarceti de indata ce este posibil si ca va ganditi la el.
  Daca despartirea este dificila, dati copilului un lucru care va apartine si pe care il luati in geanta: o batista, un port-chei. Cereti-i sa vi le pastreze pana seara. Va fi astfel sigur ca va intoarceti.

Treceti cateva minute, dimineata si dupa-amiaza, pe la persoana care se ocupa de copilul dumneavoastra, ca sa faceti un schimb de informatii care il privesc.
  Nu lasati unele neintelegeri neclarificate sa deterioreze relatia dumneavoastra cu persoana care il ingrijeste. Copilul dumneavoastra va suferi din cauza aceasta si n-ar pricepe de ce il incredintati unei persoane pe care nu o respectati.
Cautati sa fiti veseli si cu multa disponibilitate sufleteasca, mai ales seara: copilul dumneavoastra nu trebuie sa sufere din cauza dificultatilor dumneavoastra profesionale.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact