Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

cresterea copilului prin sfaturi practice - viata in societate - prietenii, colegii, fratii - >ANIMALELE

  Daca la nasterea bebelusului aveti un animal acasa, acordati-i in primele zile multa atentie, aproape la fel cum ati proceda cu un frate mai mare.
Lasati-i timp indelungat sa-l adulmece pe bebelus, hainele sale, camera sa.
  Niciodata nu lasati copilul - pe strada sau la cineva acasa - sa mangaie un animal, iara sa fi cerut dinainte permisiunea stapanului. y8g726yd46lkm
  Invatati-l pe copilul dumneavoastra sa se apropie calm de animale, cu bratele de-a lungul corpului, fara sa strige, sa sara sau sa fuga.
Cand intindeti mana spre un caine necunoscut (sau un cal, sau un magar), faceti-o cu palma in sus, deschisa. El miroase mana si intelege ca vreti sa-i fiti prieten. Abia dupa aceea puteti sa-l mangaiati.

Animale - imagini
Daca le iubiti, daca locuinta si programul dumneavoastra va permit asa ceva, daca sunteti pregatiti sa va angajati pentru ani de zile, de ce nu? Pentru copilul dumneavoastra, aceasta va fi o mare sursa de bucurie, de descoperiri si experiente.


Enciclopedia de animale

  Invatati-l pe copil sa recunoasca si sa respecte momentele in care animalul vrea sa stea linistit si modul in care manifesta acest lucru.
  In nici un caz nu acceptati ca un copil sa faca vreun rau unui animal. Invatati-l ce-i place animalului si incurajati-l sa faca acel lucru.
 Un animal in casa joaca un rol foarte important in educatia copilului. Prezenta unui cuplu de animale este intr-adevar foarte importanta pentru un copil singur la parinti. Aduce bucurie in casa si distrage copilul din starea sa de singuratate.

  Daca va plimbati in natura, intindeti-va impreuna in iarba si aratati copilului lumea fabuloasa a micutelor insecte. Lasati-i timp sa observe un furnicar, un paianjen tesandu-si panza etc. In acest mod, nu se va mai teme de ele.

  Invatati-l sa respecte viata sub toate formele ei. Nu trebuie omorata cu intentie, cu talpa piciorului, o insecta inofensiva. Nu rupeti florile, ca dupa aceea sa le aruncati pe jos. Pentru aceasta, ca si pentru restul, exemplul dumneavoastra este hotarator.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact