Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

cresterea copilului prin sfaturi practice - somnul si importanta somnului la copii - >TREZIREA IN TIMPUL NOPTII, MONSTRI SI COSMARURI


  Unii dintre copii se trezesc in timpul noptii si se strecoara in patul parintilor. Este greu sa evitati acest lucru, daca nu va incuiati. Sa-I lasati sa ramana sau sa-l duceti la loc? Faceti dupa cum simtiti, urmandu-va instinctul sau bunul dumneavoastra simt.
  Adesea poate fi gasit un compromis. Spuneti-i ca trei persoane intr-un pat se deranjeaza reciproc, dar sunteti de acord ca, in mod exceptional, sa se instaleze in camera dumneavoastra. Iar daca poate veni fara sa va trezeasca si sa se strecoare in sacul de dormit intins langa patul dumneavoastra, de ce nu?

  In schimb, nu e nici o problema daca din cand in cand il lasati sa adoarma in patul dumneavoastra si il duceti in patutul sau atunci cand va culcati. Aceasta usureaza adesea trecerea la culcare.
   Pentru a-l ajuta pe copilul dumneavoastra sa nu-i mai fie teama de monstri, invatati-l sa se lupte cu ei in imaginatie, pentru ca ei exista doar acolo. Spuneti-i o fraza de genul: "Toata lumea stie ca monstrilor le este frica de rosu. Vezi, punem pe jos carpa aceasta si nu se vor mai putea apropia de pat." Sau dati-i un flacon de pudra de talc ce se va dovedi o "pudra magica anti-monstri" foarte eficace, daca o presarati usor de jur-imprejurul patului. c8x4922cv97cfv
   Luati o sticla goala cu atomizor, umpleti-o cu apa si cu cateva picaturi de esenta (de lamaita, spre exemplu) pe care monstrii si lupii o detesta. Dati copilului sticla, astfel incat sa poata pulveriza pe unde doreste.
  Cu un copil ceva mai mare se poate folosi nivelul doi: "Acest monstru este doar in imaginatia ta, asa ca poti, tot in imaginatie, sa-i faci ce vrei tu, sa-l dai afara pe fereastra sau sa-l transformi intr-un monstru dragut, din plus."
  Puneti-I sa-si deseneze monstrii pe o foaie mare de hartie. Dedesubt, scrieti mare, cu carioca rosie: "Intrarea interzisa pentru monstri" si afisati-o la intrare.
  In cazul in care copilul dumneavoastra se teme sa nu aiba un cosmar, exista o metoda mult mai eficienta decat urarea: "Vise placute". O data lumina stinsa, intrebati-l: "Unde ti-ar placea sa aiba loc visul tau? Cine sa fie acolo? Ce sa faci tu?"e\c. Cereti copilului sa stea cu ochii inchisi si sa-si continue singur visul.
   O batista moale, impregnata cu mirosul mamei poate deveni foarte bine o batista magica impotriva viselor urate.
  A doua zi dupa o noapte de cosmar, cereti copilului sa deseneze ce a visat. Apoi, daca vrea sa uite ce s-a intamplat, nu trebuie decat sa rupa foaia si sa arunce bucatelele de hartie.

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact