Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

cresterea copilului prin sfaturi practice - somnul si importanta somnului la copii - >SOMNUL DE DUPA-AMIAZA


  Unii copii resimt oboseala si se duc cu placere la culcare dupa-amiaza. Altii, mai ales daca au frati mai mari care nu mai dorm dupa-amiaza, fac circ in fiecare zi.
  Fiti hotarata si ferma in decizia de a-l culca dupa-amiaza: veti fi mai convinga­toare daca va simti ca nu are alta alternativa.
  Daca bebelusul adoarme cand ii dati biberonul si se trezeste in leaganul sau, dati-i sa manance asa invelit in paturica lui si puneti-l din nou la culcare. d4i948dz49sku
  Somnul copiilor este in general mult mai profund daca sunt scosi la aer, iar al copiilor mai mari daca au avut o activitate fizica.
  Aplicati regula: dupa pranz, ne culcam. Va fi mult mai dificil daca, intre timp, il lasati sa-si reia joaca.
Pretindeti si fratilor mai mari o perioada de liniste, fiecare in camera lui sau in patul lui.
  Deconectati telefonul a carui sonerie stridenta si brusca trezeste in mod sigur. Dar nu inlaturati zgomotul aparatelor menajere, care este mai degraba linistitor.
  Daca il lasati pe bebelus sa doarma dupa-amiaza in carucior sau in cosulet, va sti repede ca leaganul sau patutul corespund somnului de noapte, deci unui somn de lunga durata.
  Puneti o muzica linistitoare in camera copilului: aceasta il va ajuta sa se calmeze si sa atipeasca.

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact