Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

cresterea copilului prin sfaturi practice - somnul si importanta somnului la copii - >PROBLEME REFERITOARE LA PAT


Nu aveti cearsaf-husa sau cearsaf pentru cosulet sau pentru leagan? Puteti foarte bine folosi o fata mare de perna.
  Pentru un bebelus mic, este necesar un patut mic. Daca nu, el se simte pierdut intr-un spatiu asa de mare si doarme rau. Daca nu aveti leagan, folositi in locul acestuia, timp de cateva luni, un cos, caruciorul, patutui auto sau un leagan imprumutat.
  Ca sa transformati un pat de copil in leagan pentru bebelus, inconjurati-l de perne. l5k1910lk53zih
Ca sa-l puteti legana pe bebelusul dumneavoastra in patutul sau, puneti un dictionar sub unul din picioarele patului. In acest mod il puteti legana usor. De indata ce bebelusul adoarme, indepartati dictionarul.   Ca sa confectionati pentru bebelus o plapumioara din puf, procedati in modul urmator. Luati o perna din pene si goliti-o pe jumatate ca sa fie mai usoara. Coaseti la loc deschizatura. Puneti-o intr-o fata de perna frumoasa, din bumbac.
  Nu-i puneti bebelusului perna. Veti evita astfel orice risc de a se sufoca.
  Puneti aproape de bebelusul dumneavoastra o jucarie moale de plus sau o papusa cu corp flexibil. Bebelusul dumneavoastra se va obisnui cu ea si prezenta ei il va linisti.
  Unii bebelusi prefera paturile mai moi. Daca si copilul dumneavoastra face parte dintre acestia, luati o cuvertura groasa, pliati-o in patru si puneti-o pe saltea sau sub cearsaf.
  In lipsa unui material special pentru protejarea saltelei, puteti folosi o punga mare de plastic de genul celor pentru gunoi, in care sa introduceti salteluta. Verificati mai intai sa nu fosneasca prea tare cand este mototolita.
   lata cum puteti sti imediat in ce sens trebuie imbracat cearsaful-husa. Pe locul in care cearsaful este sub cap, faceti un semn cu banda adeziva, respectiv o cruce.
  Agrafele speciale prevazute pentru fixarea cuverturii pot fi folosite la agatarea jucariilor din plus, daca sunt fixate de jur-imprejurul patutului cu bare. Bebelusului ii va face placere sa le priveasca si va astepta cu nerabdare sa le poata strange in brate.
  Daca patul in care doarme bebelusul in timpul noptii este departe de camera dumneavoastra, instalati un interfon intre aceasta si a lui. Il veti auzi daca eventual se trezeste.

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact