Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

cresterea copilului prin sfaturi practice - somnul si importanta somnului la copii - >OBIECTUL PREFERAT


Aproape toti copiii se ataseaza de un anumit obiect, care devine de neinlocuit cand trebuie sa se linisteasca, sa fie consolat sau sa adoarma. Unele dintre aceste obiecte sunt practice, actele mai putin, lata cateva idei pentru a evita posibilele drame in caz ca acest obiect se pierde...

  De fiecare data cand alaptati sau ii dati sa manance cu biberonul, dati-i bebelusului sa tina un scutec din panza.

Puteti chiar sa-i puneti unul sub cap atunci cand este in patutul sau. Sunt sanse mari ca bebelusul sa se ataseze de el in mod deosebit. Ori, pentru dumneavoastra este una dintre cele mai bune alegeri:

■  nu deranjeaza. p3p4815pl89xnm
■  aveti mai multe exemplare.
■  se spala usor.
  In cazul in care copilul dumneavoastra se ataseaza de o jucarie de plus sau de un anumit obiect, cumparati repede unul identic si spalati-l din cand in cand ca sa fie in aceeasi stare ca si primul. In situatii urgente sau in caz de pierdere, il puteti folosi.
  Multi copii se ataseaza de. un scutec din panza. Cum sa faceti ca sa-l recunoasteti pe al copilului dumneavoastra la cresa sau la camin?

■  spalati-le pe ale dumneavoastra cu un jeans sau cu orice haina care iese la spalat, ele colorandu-se usor in nuante de roz sau de bleu si vor fi astfel mai usor de gasit.
■  scrieti pe el cu banda adeziva prenumele copilului.
■  faceti sistematic un nod intr-un colt.


  Obiectul ideal pentru copilul mai mic de un an si care il linisteste mai bine, este cel care este impregnat cu mirosul mamei sale. Dati copilului fata dumneavoastra de perna dupa o saptamana de folosire. O saptamana mai tarziu, spalati-o si schimbati-o cu urmatoarea. Acest truc va permite sa spalati mereu obiectul indragit, iar cel nou sa pastreze acelasi miros. Cu aceasta fata de perna langa el, copilul doarme linistit.   In cazul in care copilul dumneavoastra s-a atasat de o cuvertura sau de o perdea, probabil va deranjeaza faptul ca este foarte voluminoasa si ca matura podeaua tragand-o dupa el. Solutia consta in decuparea mai intai a unei bucati, apoi a unei alte bucati, pana cand obiectul are un volum usor de transportat. Daca actionati in mod progresiv, copilul nu isi va da seama. Pastrati bucatile decupate pentru eventualitatea in care o parte din celelalte se pierd.
  O alta solutie, mai radicala, consta in a decupa cuvertura in patru si a-i da copilului doar o bucata. Celelalte bucati permit inlocuirea in caz de spalare, de pierdere sau de uzura definitiva.
  Daca doriti ca bebelusul dumneavoastra sa se ataseze mai mult de o jucarie de plus decat de alta, sau daca merge la cresa cu ea, parfumati-o foarte usor cu parfumul dumneavoastra obisnuit.
  Posibilitatea de a pierde jucaria de plus care a devenit indispensabila copilului dumneavoastra este mai mica daca-i coaseti in ureche o capsula asemanatoare cu cele care se vand ca sa fie agatate de zgarda cainilor sau a pisicilor. Inauntru, scrieti numele dumneavoastra si numarul de telefon.


  O alta solutie consta in a pune jucariei de plus o zgarda dintr-o bucata de extrafor sau de panglica alba, pe care scrieti numarul dumneavoastra de telefon.
  Daca nu-l obisnuiti de la inceput pe copil cu spalarea regulata a scutecelor din panza sau a jucariei de plus preferate, nu veti mai reusi niciodata sa o spalati. Copilul dumneavoastra va aprecia mirosul de curat (daca folositi un detergent parfumat si daca il folositi mereu pe acelasi), dar niciodata la fel de mult ca pe al sau propriul
  Unii copii, care au nevoie de o suzeta ca sa adoarma, se trezesc noaptea si plang, pentru ca nu o gasesc in intuneric. Veti rezolva aceasta problema cumparand patru sau cinci suzete identice, pe care le veti pune langa perna atunci cand copilul doarme. Daca va fi pe jumatate treaz si va intinde mainile, cu siguranta va gasi una!
  Mai puteti folosi un lant mic din plastic, pe care sa il prindeti de pijamaua lui cu un clips,
  Parintii se jeneaza adeseori atunci cand copilul lor are nevoie de suzeta ca sa adoarma, desi in timpul zilei aceasta ramane in pat. Metode ca sa va debarasati de ea exista, dar de ce sa le folositi? Rabdare. Copilul dumneavoastra va renunta singur, atunci cand va fi momentul. La cincisprezece ani, in orice caz, nu o mai foloseste...

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact