Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

cresterea copilului prin sfaturi practice - somnul si importanta somnului la copii - >DESTEPTAREA


Unii copii dorm bine in timpul noptii, dar au prostul obicei de a se trezi foarte devreme dimineata. Atitudinea de adoptat este diferita daca este vorba de un bebelus, sau daca este vorba de un copil mai mare. Ideea de a-l adormi din nou este cel mai adesea inutila. In schimb, unele smecherii il fac sa aiba rabdare si sa nu trezeasca pe toata lumea.
 Faceti intuneric in camera copilului, mai ales in anotimpurile in care se face devreme dimineata.


   Daca va sculati ca sa mergeti sa-l vedeti, susotiti, ca si cum ati fi in toiul noptii. c1j169cb63gun
  Nu-I recompensatipentru ca s-a trezit: nu-l luati in patul dumneavoastra (decat daca adoarme rapid si nu va deranjeaza), nu-i dati biberonul cu lapte, ci cu apa (numai daca nu-i este intr-adevar foame) etc.


  Inainte de a va culca, puneti-i in patut o jucarie noua, pe care sa o descopere dimineata. Stabilind o modalitate de a schimba mereu jucariile, veti reusi cu usurinta.
   Este foarte eficient sa-i dati un pachet de carti de joc;va avea o preocupare timp indelungat.
  Puneti-i seara la indemana, un biberon cu apa si cativa biscuiti pe care sa-i gaseasca la trezire. Una dintre activitatile cele mai placute si mai surprinzatoare pentru copil este sa rontaie.
  Cea mai buna solutie, daca doriti sa nu va mai strige dimineata cand se trezeste este sa-l culcati pe copil intr-un patut fara bare (pe o salteluta pusa direct pe jos: nu exista riscul sa cada), sa indepartati lucrurile periculoase din camera si sa inchideti usa camerei sale. O data trezit, copilul se va scula, se va juca, va manca un biscuit, isi va pune un disc la pick-up si se va descurca singur.


  Vine o varsta la care puteti incerca urmatoarea metoda. Agatati in camera copilului o pendula cu ace indicatoare. Stabiliti o regula: "Poti sa ne chemi cand limba mare este fata in fata cu bulina albastra."

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact