Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

cresterea copilului prin sfaturi practice - problemele de asistenta medicala si sanatate - >MEDICAMENTELE


  In general, un copil isi va lua medicamentele fara probleme, daca simte ca sunteti intransigenta si ca n-are alta iesire. Fiti ferma si hotarata, neindoindu-va nici o clipa ca el va coopera. Nu va considerati vinovata pentru ca-l faceti sa inghita aceste lucruri groaznice. Atitudinea dumneavoastra nu trebuie sa-i lase nici o posibilitate de alegere.
  Orice varsta ar avea, explicati copilului ce urmeaza sa faceti, ceea ce asteptati de la el si de ce. Fiti ferma si rapida.
  Aratati-i pe un calendar cale zile trebuie sa dureze tratamentul si marcati fiecare zi, dupa ce a trecut. j1x3422jt57qjq
  Fixati desteptatorul sa sune la ora la care trebuie luate picaturile: el va fi considerat vinovat de aceasta, si nu dumneavoastra.
  Se intampla ca unii copii sa refuze sa-si ia medicamentele de fata cu mama lor, in timp ce accepta mai usor sa o faca in prezenta unei persoane straine.
  Pacaliti-I, prefacandu-va ca incepeti cu fratele mai mare.
  Nu administrati niciodata medicamente vechi pentru o afectiune noua, fara acordul verbal sau cel putin telefonic al doctorului dumneavoastra.

In cazul in care copilul dumneavoastra ia antibiotice, dati-i sa manance iaurt cat mai mult posibil: veti preveni astfel o eventuala diaree.
  Daca-i dati copilului sa ia siropul alunei cand face baie, evitati posibilitatea de a-l improsca peste tot, murdarindu-si hainele.
  Este usor de administrat un sirop unui nou-nascut, daca, dupa ce ati masurat doza necesara, o varsati in tetina de la un biberon.
  Acest truc va functiona bine exact inainte de masa, cand copilul este infometat. Nu clatiti tetina: puneti-o pur si simplu la un biberon care contine apa sau lapte. Astfel, copilul va termina ceea ce ar fi putut sa mai ramana.
  Daca gustul siropului este neplacut pentru copil, administrati-l in timp ce copilul suge o bomboana, o inghetata sau o acadea.    Daca suge un cub de gheata exact inainte de administrarea unui sirop, limba amorteste si gustul se percepe mai greu.
  Ca sa i se para mai apetisant, presarati in lingurita de sirop cateva cristale de zahar multicolor.
   Pentru un sugar, puneti siropul intr-o seringa si strecurati-i-o in gura, tinandu-i-o apoi inchisa.
  Copilul dumneavoastra tipa cand ii puneti picaturi in ochi sau in urechi (si chiar si atunci cand ii taiati unghiile)? Faceti-o in timpul noptii, cand doarme profund: nu-si va da seama de nimic.
   Nu amestecati un medicament cu mancarea sau cu bautura unui copil, decat in cazul in care medicul o incuviinteaza. Atentie la medicamentele diluate intr-o bautura, pe care copilul nu o bea in intregime!
  Incalziti usor picaturile de pus in urechi, inainte de a le administra copilului: este mai putin dezagreabil.
  In timp ce-i puneti picaturile, lasati-l sa faca ceva placut, spre exemplu sa se uite la televizor.
  O tehnica simpla pentru a pune picaturi in ochi: asezati copilul culcat, cu ochii inchisi. Puneti o picatura in coltul interior al ochiului. Cand copilul va deschide ochii, picatura va migra singura pe cornee.

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact