Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

cresterea copilului prin sfaturi practice - problemele de asistenta medicala si sanatate - >DOCTORUL


  Unii medici generalisti sau unii pediatri stiu sa se comporte cu copiii mai bine decat altii. Ei stiu sa le vorbeasca, sa le castige increderea. Altii provoaca teama copilului, altii il fac sa rada. Nu ezitati sa schimbati medicul, daca nu sunteti multumiti de cel la care duceti copilul de obicei.
  Nu-I mintiti pe copil spunandu-i spre exemplu ca "asta n-o sa doara", atunci cand urmeaza sa i se faca o injectie. Va fi greu sa-i recastigati increderea. De asemenea, este inutil sa-l speriati cu nu stiu cate zile inainte.
Aveti in vedere ca, dupa vizita la medic, sa desfasurati cu copilul o activitate agreabila, mergeti la calusei sau la cofetarie, spre exemplu.

In timpul ingrijirilor medicale, tineti cat mai mult timp copilul pe genunchi. Daca nu puteti, tineti-l de mana. Aceasta il va linisti. m3d723mf62mco
Luati intotdeauna cu dumneavoastra ursuletul sau papusa. in afara de rolul lor consolator, vor putea fi folositi si ca model, inainte de interventia asupra copilului. Obiectul sau preferat este de asemenea indispensabil.
Cand are ocazia, oferiti copilului o trusa medicala pentru copii. Jucati-va impreuna de-a doctorul si pacientii bolnavi. Aceasta il va obisnui cu folosirea stetoscopului sau a ciocanasului pentru reflexe. Nu ezitati sa o luati cu dumneavoastra in ziua vizitei la medic.

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact