Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

cresterea copilului prin sfaturi practice - problemele de asistenta medicala si sanatate - >


  Nu reactionati intr-un mod exagerat la cea mai mica buba. Fara sa o ignorati totusi, aratati-i copilului simpatie, dati-i un pupic, spuneti o formula magica si incheiati spectacolul!
   Nu-I lasati pe copil sa creada ca trebuie sa-l doara in vreun loc pentru a va atrage atentia si simpatia. Din contra, felicitati-l pentru starea de sanatate: "Nu ai mai racit de trei luni, esti intr-adevar solid, este formidabil, sunt mandra de tine".
  Intotdeauna un copil se va consola mai repede dupa ce s-a ranit, daca-i aplicati un pansament decorat cu Mickey-Mouse. y6e434yk97pqd
   Nu toate zgarieturile necesita un pansament. Unele chiar se vor usca mai repede in aer liber, dar pansamentul are uneori un rol psihologic deloc neglijabil...

   Desprinderea pansamentului se va face fara dureri daca incepeti prin a-l unge cu vaselina, fie pe deasupra, daca este vorba de un pansament perforat, fie acolo unde este el fixat. Asteptati un minut: vaselina va dizolva lipiciul.
  Alta solutie (si pentru un pansament neperforat): scoateti-l in apa calda, la baie.
   Exista pete de sange pe haine sau pe fata de perna? incepeti prin a clati materialul cat mai curand posibil cu apa rece (nici intr-un caz cu apa calda, care fixeaza pata). Daca ramane o urma, ea va disparea cu apa oxigenata sau cu apa sarata.
  Ca sa-l ajutati pe un nou-nascut sa-i treaca sughitul, dati-i sa bea o lingurita sau doua de sifon.
   Pentru sughitul unui copil mai mare: faceti-l sa inghita dintr-o data o lingurita de zahar pudra sau pasta de alune.
  Transformati o manusa de baie in cap de urs: taiati grosolan forma capului si urechile, coaseti din nou dupa acest desen, coaseti nasturi in loc de ochi si o limba mica, rosie. Acesta va fi un sac pentru gheata foarte amuzant si practic, ce poate fi folosit in caz de hematom sau de sangerare a nasului. Copilul, amuzat de urs, va uita sa mai planga!
  Pastrati in congelator pungutele de mustar sau de ketchup portionate care se dau in unele restaurante: sunt mult mai amuzante decat pungile cu gheata obisnuita; se aplica pe o umflatura, o contuzie sau o nara care sangereaza, fara a mai fi necesare alte pregatiri.
  Copilul dumneavoastra s-a lovit la buza sau in interiorul obrazului: dati-i sa suga apa inghetata pe un bat.
   In aceeasi situatie, puteti sa mai folositi unul din inelele pentru dentitie, pe care le pastrati la congelator in acelasi scop.
   Este dificil sa evitati paduchii. Totusi, lindinile se fixeaza mai greu pe parul foarte neted. De asemenea, folosirea regulata a unui balsam poate fi o arma in prevenirea lor, chiar daca nu intotdeauna este suficienta.

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact