Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

cresterea copilului prin sfaturi practice - probleme de securitate - >OTRAVURILE


  Pastrati totdeauna produsele in ambalajul original (nu puneti dezinfectant intr-o sticla de suc de portocale!).
Asezati diferitele preparate la locul lor, de indata ce nu le mai folositi (niciodata in acelasi dulap cu alimentele). Nu le lasati imprastiate.
  Nu va lasati propriile medicamente pe masa din bucatarie sau pe marginea chiuvetei. Copilul ar fi bine chiar sa nu va vada cand le luati (nu tineti sa va imite in acest caz!).
  Nu cumparati produse de menaj care miros bine: mirosul de lamaie este mai atragator decat cel de amoniac. o9l9611op35xct
  Cititi intotdeauna prospectele medicamentelor pentru copilul dumneavoastra Explicati-i care este diferenta fata de bomboane. Nu-i dati decat minimul indispensabil.
   lata cateva produse periculoase la care nu va ganditi intotdeauna si care sunt adesea la indemana copiilor: spray-uri pentru aerosoli, alcool, spuma de baie, sampon, apa de colonie, detergent de vesela, grasimi, clei, lac, lac pentru unghii, acetona, spuma de ras, vitamine, un mare numar de plante din exterior ori de apartament etc.
  In cazul in care copilul dumneavoastra a inghitit o substanta periculoasa, sunati imediat la salvare si comunicati numele produsului, cantitatea ingerata si varsta copilului. Nu luati initiativa de a-i provoca varsaturi.
  Nu uitati ca cea mai mare parte a otravirilor au loc acasa, in prezenta unuia dintre parinti, care este ocupat pe moment cu altceva si, de obicei, cu un produs care-i este la indemana. Exemplul tipic: copilul care inghite produsul pentru curatat geamuri in timp ce mama sa a intrerupt o clipa activitatea, ca sa raspunda la telefon. Atata timp cat copilul duce totul in gura, vigilenta dumneavoastra trebuie sa fie permanenta.

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact