Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

cresterea copilului prin sfaturi practice - primele zile de viata - >SEDEREA LA MATERNITATE


  Cereti sotului dumneavoastra ca, in timp ce sunteti la maternitate, sa inregistreze convorbirile telefonice pe care le are cu apropiatii carora le anunta nasterea, reactiile lor de bucurie si felicitarile. Este suficient pentru aceasta sa instaleze un magnetofon langa microfonul telefonului. Veti fi cu siguranta fericita sa le ascultati!
  Este foarte important sa va simtiti bine in timpul sederii la maternitate. Pentru aceasta, fiti ferma, ramanand totusi amabila, in privinta a ceea ce considerati important. De exemplu, daca preferati sa aveti bebelusul langa dumneavoastra in timpul noptii, nu in camera nou-nascutilor (sau invers) si daca este contrar obiceiurilor locului, va trebui fara indoiala sa solicitati acest lucru cu insistenta, dar merita efortul. k4c612ki12jsf
  In afara cazului unei urgente medicale care il priveste pe copilul dumneavoastra si in care medicii sunt uneori singurii care pot decide, dumneavoastra aveti un cuvant esential de spus cu privire la modul in care este ingrijit copilul. Deci, daca nu sunteti de acord cu ceva si, in masura in care exigentele dumneavoastra sunt rezonabile, spuneti-o.
   Daca alaptati, aveti dreptul sa o faceti atunci cand o cere bebelusul, si nu in functie de programul de serviciu.


  Exista medicamente pentru toate indispozitiile: hemoroizi, constipatie, colici etc. Cereti-le.
  Cereti informatii cu privire la efectele secundare ale medicamentelor care vi se administreaza dumneavoastra sau bebelusului. Aveti dreptul sa le refuzati.
  Scrieti pe o foaie toate intrebarile, pe masura ce va trec prin minte. Sigur nu le veti uita cand medicul pediatru sau asistenta vor trece sa va vada. Nu ezitati sa puneti cat mai multe: niciodata nu este ridicol sa nu stii si, o data ajunsa acasa, ramai singura cu intrebarile.
  Daca va simtiti obosita, refuzati vizitele sau limitati-le ca numar si ca durata. Programati-le pentru mai tarziu, cand sunteti acasa, si profitati de aceste cateva zile ca sa va odihniti.
  Tineti, pe masura ce le primiti, o lista a cadourilor, cu numele celor care le-au oferit. Veti evita posibilele confuzii in ziua in care veti multumi.
  Sculati-va din pat si mergeti, cat mai curand posibil. Aceasta ajuta organismul sa-si revina mai repede. Daca vi s-a facut o anestezie totala, asteptati totusi ca efectele sa se risipeasca in totalitate.
  Suferiti de constipatie? Beti, in decurs de cateva ore, un litru de compot de prune uscate, destul de rece.


Daca ati suferit o incizie, exista un anumit numar de trucuri care va vor face zilele care urmeaza mai putin neplacute:

  Faceti dusuri calde pe cicatrice.
  Uscati-o in mod frecvent cu un uscator de par.
  Cereti doctorului sa va prescrie un anestezic local, sub forma de spray.
  In primele zile, asezati-va pe un colac pentru copii, umflat: nu veti apasa astfel pe cicatrice.
   Puneti la congelator prosoapele pe care le folositi in mod periodic.
  Aplicati pe cicatrice o manusa de cauciuc plina cu gheata pisata.
  Miscati-va si mergeti chiar daca este dureros la inceput: tesuturile vor fi mai suple in jurul punctelor de sutura.
  Prima data cand alaptati, mai ales daca ati avut o incizie sau o cezariana, folositi urmatoarea pozitie: intinsa, pe o parte, cu bebelusul intins in fata dumneavoastra. Astfel, el sta pe salteluta si dumneavoastra sunteti destinsa din punct de vedere fizic. Este o pozitie buna si pentru cand alaptati noaptea, in patul dumneavoastra.
  Cu siguranta veti primi multe flori. Decat sa le priviti ofilindu-se, cereti cuiva sa le usuce pe ceie mai frumoase intr-o presa sau intre doua coli de sugativa puse intr-o carte groasa. Mai tarziu, veti putea face un ierbar sau o decoratiune florala intr-un cadru, pe care il puteti atarna in camera copilului, de exemplu.
  Daca aveti un caine sau o pisica, cereti sotului sa aduca in fiecare zi de la maternitate pijamaluta purtata de nou-nascut cu o zi inainte. La intoarcerea acasa, animalul il va recunoaste ca facand parte din familie.
   Exista unele lucruri pe care cu siguranta doriti sa le pastrati ca amintire de la maternitate: o fotografie a bebelusului gol pe burta dumneavoastra, bratarile de la nastere, copia amprentei mainii sau piciorului ori o bucla din parul sau (care risca sa cada repede) etc.

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact