Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

cresterea copilului prin sfaturi practice - primele zile de viata - >NASTEREA


In cele doua sau trei saptamani care preceda ziua X, puteti desfasura unele activitati de ultima ora, foarte utile si placute.
Cautati o femeie pentru menaj, care sa vina cateva ore pe saptamana, atata timp cat aveti nevoie. Nu este o cheltuiala de neglijat, dar trebuie trecuta inaintea altora. Veti putea gasi o persoana de incredere daca va intrebati cunostintele, vecinii.

  Cautati o baby-sitter in care sa puteti avea incredere.
  Umpleti congelatorul cu feluri de mancare congelate, cumparate sau pregatite in casa. u7p2215uz78php
   Daca nu aveti, cumparati-va un cuptor cu microunde. Face parte, dupa parerea mea, alaturi de carucior, din echipamentul de baza.
   Pregatiti pentru copilul mai mare un cadou din partea nou-nascutului si mici lucrusoare care sa-i fie oferite in timpul absentei dumneavoastra.
  Puteti chiar sa-i scrieti scrisorele pe care tatal sau sa i le dea din partea dumneavoastra, atunci cand sunteti la maternitate. Va sti astfel ca va ganditi la el.
  Gasiti o persoana, alta decat tatal (va avea ceva mai bun de facut in acel moment), care sa filmeze intoarcerea dumneavoastra acasa si prima intalnire a bebelusului cu fratii si surorile mai mari.


In valiza pe care doriti s-o luati la maternitate, poate nu v-ati gandit sa puneti urmatoarele lucruri:   Daca doriti sa alaptati, aveti nevoie de camasi de noapte care se descheie in fata. Tinuta compusa din pantaloni colanti si camasa barbateasca este si confortabila si la moda.
  Luati fotografiile celorlalti copii.
  Luati-va un aparat de fotografiat, de preferinta un polaroid, daca aveti.
   Daca va place muzica, luati un casetofon cu casti sl casetele preferate. Va va face placere sa le ascultati.
Nu uitati oglinda pentru machiaj, ca sa va puteti aranja putin fara sa fiti nevoita sa va dati jos din pat.
Nu exista nici un motiv sa nu va luati anumite obiecte cotidiene care va pot da o stare de bine: desteptatorul, tamaie, o lumanare, un borcan de dulceata de casa, ceai parfumat etc.
  Luati lista de adrese si plicurile, pentru anuntarea evenimentului: o data intoarsa acasa, nu veti mai avea timp de ele!
  Albumul bebelusului pe care l-ati ales cu grija: este momentul sa-l incepeti, cu primele fotografii, de dupa nastere. Luati decizia ferma de a continua...

  Hartie, un caiet sau un jurnal: veti avea poate chef sa consemnati primele impresii, amintiri, momentele intense pe care le traiti.
   O sticla de sampanie, ca sa sarbatoriti evenimentul in mod onorabil, chiar in acea zi, impreuna cu primii vizitatori!


  Cereti unei persoane ca in ziua nasterii sa va cumpere ziarele zilei, revistele, o revista pentru femei. Copilul dumneavoastra va fi incantat, mai tarziu, sa cunoasca evenimentele si moda din acea perioada.

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact