Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

cresterea copilului prin sfaturi practice - jucarii si activitati diverse - >LIMBAJUL


Anumite jocuri si jucarii favorizeaza in mod deosebit dezvoltarea limbajului. Este bine sa le cunoasteti si sa le folositi in acest sens.
   De la varsta de 6 luni oferiti sugarului dumneavoastra o oglinda din plastic, avand o bordura viu colorata. Atarnati-o la nivelul sau, astfel incat sa se poata oglindi fara greutate in ea. Il veti vedea foarte curand tinandu-si singur lungi discursuri. v4g476vf43jmk
  Cu cat se va juca mai mult cu ele, cu atat mai mult telefoanele de jucarie vor favoriza limbajul copiilor mici. Copilul va afla foarte devreme la ce serveste un telefon si ca nu se poate face inteles decat daca vorbeste, gesturile nefiindu-i de nici un ajutor. Telefoanele pe care copilul le da mamei sau doctorului in joaca sunt tot atatea ocazii de a se exprima.
  Marionetele ii ajuta sa se exprime pe copiii timizi, pe cei care nu ar vorbi unui adult decat de nevoie, dar care ar vorbi unui iepuras mai timid decat ei sau unei marionete, de care nu se tem.
  Confectionati "cartea cuvintelor": de indata ce copilul dumneavoastra pronunta un nou cuvant, cautati-i imaginea - fotografia sau desenul - si lipiti-o intr-un caiet sau clasor. Scrieti cuvantul dedesubt. Este prima carte pe care copilul dumneavoastra va putea s-o citeasca si pe care o va sti cu siguranta pe de rost.
  Dupa ce au trecut deja primele luni din viata copilului dumneavoastra, nu se recomanda sa-i vorbiti in "limbajul bebelusilor". Tot dumneavoastra aveti sarcina sa le convingeti pe bunica si pe doica sa n-o mai faca nici ele. In caz contrar veti complica viata copilului. El va trebui sa invete doua limbi - pe cea a bebelusilor si pe cea materna: doua cuvinte diferite pentru aceleasi lucruri, animale, pentru aceiasi oameni. In acest caz, bilingvismul nu este un ajutor!
  Cand ii faceti baie copilului si-l imbracati, profitati de ocazie si enumerati parti componente ale corpului sau. incepeti cu cuvintele cele mai simple si mai curente: bratul, mana ("Unde este mana ta? Ah, uite-o! Da-mi-o sa ti-o petrec prin manecuta".)
Cand le va cunoaste bine, continuati cu cuvintele ceva mai complicate: buze, genunchi, denumirea degetelor etc. Faceti la fel in fata unei oglinzi: stati in spatele copilului dumneavoastra, aratati-i parti componente ale corpului sau si numiti-le. In timpul acestei sporovaieli care insoteste gesturile cotidiene, copilul va invata esentialul pentru vocabularul sau.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact