Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

cresterea copilului prin sfaturi practice - jucarii si activitati diverse - >Jucarii pentru sugarul mic


  Doriti un suport de atarnat jucariiieftin si usor de fabricat? Luati o simpla capra de lemn, pe care agatati, cu ajutorul unor sfori, toate jucarioarele de pipait, balansat, tras sau privit, pe care le gasiti.
  Un alt suport de atarnat jucarii poate fi o lada de legume de la care indepartati tabliile culisante laterale. Este usor sa agatati jucariile cu sfori si foarte amuzant sa-l vedeti pe sugar incercand sa le prinda.
  O alta idee pentru agatatul unor jucarii mici, zdranganitoare, deasupra bebelu­sului, fie ca e in patut, in carucior sau pe masa de infasat: atarnati de tavan un elastic lung si agatati de el un suport mic de uscat rufe, rotund sau patrat. De agatatorile lui puteti atarna cu usurinta lucruri care i-ar retine atentia timp indelungat.
Schimbarea frecventa a micilor jucarii, obiecte si zdranganele agatate vor trezi din nou interesul sugarului. l9r4217lk19tcx
Sugarului ii place ceea ce misca si ceea ce straluceste. Daca ii veti atarna deasupra patului, a tarcului sau a mesei de infasat vreunul din urmatoarele obiecte, pe care il veti schimba des, el va fi incantat:


-  ghirlande,

-  pahare goale de iaurt acoperite cu staniol si gaurite pentru a se putea introduce sfoara.
De suportul pentru jucarii al bebelusului atarnati o manusa de bucatarie umpluta cu hartie sau umflata ca un balon si legati-o cu un elastic: copilul se va amuza teribil sa se joace cu acest balon original, pe care il poate apuca usor cu degetele.


 Procurati-va doua sau trei inele mari de perdea, confectionate din lemn. Legati bine de aceste inele panglici in culori vii si contrastante. Si aceasta va fi o jucarioara foarte apreciata.
   Dintr-un pulover vechi, uzat sau un tricou patat, pe care nu-l mai purtati, desenati pe ambele parti si apoi decupati, forma unui animal, o pisica mare, de exemplu. Coaseti cele doua bucati una de cealalta. Umpleti interiorul cu ciorapi sau sosete vechi. Coaseti nasturi in loc de ochi si brodati o gura sau mustati. Acest nou tovaras, usor de realizat, va fi foarte apreciat de copil. Si daca tricoul a pastrat mirosul, cu atat mai bine!
Sugarul are cu siguranta deasupra patului sau ceva mobil, o jucarie in miscare. Dublati placerea pe care o are cand o priveste rotindu-se deasupra lui, agatand un spot luminos in apropiere de patut, de cealalta parte a jucariei. Cand jucaria va fi in miscare, lumina va proiecta pe perete un joc de umbre si lumini, iar acest lucru il va incanta.
Figura surpriza. Pictati o figura foarte simpla si zambitoare pe o lingura mare de lemn. Lipiti pe ea eventual cateva fire de lana sau bumbac, in loc de par. Inveliti in staniol un tub din carton (tubul de la o rola de hartie absorbanta). Introduceti lingura in tubul de carton, ascunzand figura inauntru. In fata bebelusului ridicati si coborati coada lingurii facand astfel incat figura sa apara si sa dispara.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact