Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

cresterea copilului prin sfaturi practice - jucarii si activitati diverse - >JOCURILE


  Unul dintre jocurile preferate ale copilului asezat intr-un scaun inalt consta in a arunca pe jos jucaria (sau lingurita plina de piure), tipand apoi sa i-o ridicati. Si asta ori de cate ori ii oferiti ocazia. V-ati saturat? Atunci legati jucaria in cauza de scaunul inalt cu o sfoara si invatati-l pe copil sa si-o recupereze, tragand-o inapoi. Alegeti o sfoara suficient de lunga ca jucaria sa atinga solul (in afara de cazul cand risca sa se sparga), deoarece chiar zgomotul caderii este cel care ii face placere copilului.
  Profitati de aceasta perioada in care copilul nu inceteaza sa arunce ceea ce are in fata lui, pentru a-l invata sa ocheasca bine. Incredintati-i obiecte de greutati si consistente diferite, puneti in fata scaunului lui inalt un cos mare sau o tava metalica si lasati-l sa ocheasca. Alt avantaj: puteti sa strangeti totul dintr-o data! i7v8521il93ohj
  Bazati-va pe imaginatia copilului si pe dorinta lui spontana de a imita totul: este cel mai bun mijloc de a-i gasi o ocupatie (si de a-l distrage de la televizor, daca petrece prea mult timp in fata lui). Este usor, cu putin material, sa amenajati o posta, un aprozar, o bucatarioara, un birou ca cel al taticului etc. El va sti, cu putin antrenament si impreuna cu dumneavoastra, sa inventeze tot felul de istorioare care se potrivesc cu decorul.
  Baietelul dumneavoastra va fi incantat sa se joace pe "soseaua" pe care ati desenat-o cu creta pe terasa sau pe balcon. Cu creta colorata puteti desena trotuarele, indicatoarele de circulatie, parcarile, magazinele, scoala, pomii, garajul etc.


  In cazul in care copilul dumneavoastra este putin mai mare, puteti sa-i dati lui creta. Ajutati-I sa deseneze pe trotuar sau pe balcon careuri pentru sotron, asa incat sa poata sari dintr-unul in altul, sau camerele unei case in care sa se joace cu papusile etc.
  Doriti sa-i gasiti o ocupatie bebelusului care sta alaturi de dumneavoastra in timp ce vorbiti la telefon, asa incat sa va lase sa vorbiti in liniste? Lipiti-i cateva bucati de hartie autocolanta pe degete sau faceti-l sa le ia de pe masa din fata lui.
Tuturor copiilor le place sa confectioneze ascunzatori sau sa se joace sub cort. lata doua idei foarte simple.
  In casa, acoperiti cu un cearsaf mare sau cu o perdea veche o masa de tipul mesei de bridge (are patru picioare, la colturi, deci nu deranjeaza copilul care sta dedesubt).
  Afara, puteti improviza un cort pentru indieni intinzand un cearsaf deasupra unei franghii de rufe puse mai jos. Marginile vor sta departate daca sunt fixate cu niste pietre mari.
  Copilasul dumneavoastra va fi foarte incantat daca ii veti confectiona o masina, dintr-o cutie de carton. Alegeti una cu baza suficient de larga, astfel incat copilul sa se poata aseza. Decupati-o la treizeci sau patruzeci de centimetri inaltime. Lipiti una din laturile cutiei, pentru a face capota masinii. Volanul va fi o farfurie din carton fixata cu o bucata de sarma, iar rotile, portierele si farurile pot fi confectionate din pasla.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact