Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

copilul meu - sfaturi despre cresterea copilului - >IL PREGATITI PENTRU SCOALA PRIMARA
Cu unele exceptii, in luna septembrie a anului in care implineste sase ani, copilul intra la scoala primara. Unii copii, nascuti la inceputul anului, au deja sase ani si noua luni, in timp ce altii, nascuti la sfarsitul anului, nu au decat cinci ani si jumatate. Datorita anului pregatitor pe care il fac la gradinita, copiii sunt astazi foarte bine pregatiti scolar in momentul trecerii de la gradinita la scoala.
Nu este mai putin adevarat ca inceperea scolii este importanta pentru copil si pe plan simbolic: el ii va intalni pe "cei mari", si pe invatatoare. Vor interveni schimbari concrete: copilul va trebui sa duca si sa aduca singur un ghiozdan, va avea teme de facut, va trebui sa stea asezat cuminte in banca lui timp de o ora, fara intrerupere, va fi atent la ceea ce i se spune, va trebui sa fie mult mai autonom si sa aiba grija de lucrurile lui etc. Pentru toate acestea, puteti sa-l ajutati sa se pregateasca in lunile premergatoare inceperii scolii; nu faceti din scoala o sperietoare, spunandu-i lucruri ca: "Daca vorbesti asa, vei vedea ce face invatatoarea cu tine...", "Ol, la scoala, vei fi obligat sa stai linistiti", "La scoala, gata cu degetul in gura si cu masinuta in buzunar!" ele.
Cel mai bun mod de a pregati copilul este sa-l incurajati sa faca diverse lucruri singur, acasa: sa-si puna lenjeria de corp murdara in cosul special si sa ia haine curate din sertar in fiecare dimineata, sa puna masa si sa ajute la strangerea ei, sa asculte cu atentie si sa respecte regulile stabilite etc. Chiar daca sunt bine pregatiti pentru acest eveniment, parintii trebuie sa se astepte ca orice copil sa fie putin incordat in primele zile de scoala si o8g626ob87lhc sa vorbeasca putin despre ceea ce se petrece la scoala. Intr-o saptamana, totul va reveni la normal, in general. Frecvent, parintii - mai anxiosi decat copilul lor - contribuie la transformarea emotiilor lui intr-o adevarata teama, in timp ce el s-ar simti mai degraba plin de o legitima mandrie. Ramane ca dumneavoastra, parintii, in primul rand, sa va pregatiti pentru inceperea scolii si sa acceptati sa va vedeti copilul crescand.
Pentru ca totul sa decurga normal si sa fiti la curent cu progresele scolare ale copilului, nu pot decat sa va dau doua sfaturi: in primul rand sa tineti legatura cu invatatorul lui, apoi sa intrati intr-o asociatie de parinti ca sa fiti informat si sa participati activ la viata colectivului din care face parte si copilul dumneavoastra.Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact