Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

copilasul meu - intrebari si raspunsuri despre cresterea copilului - >COPILUL LA SPITAL


Fiind bolnav sau accidentat, copilul dumneavoastra trebuie sa faca niste analize, sau sa primeasca ingrijiri care nu pot fi date la domiciliu - trebuie spitalizat. Aceasta inseamna ca va trebui sa renunte la caminul sau pentru un loc strain, sa-si paraseasca familia pentru niste persoane straine, mereu altele, si ca va fi obiectul unor actiuni medicale neplacute, ba chiar dureroase. Pentru ca sederea in spital sa nu fie o experienta traumatizanta, copilul trebuie pregatit.

-  Explicati copilului situatia. Cu cat va intelege mai bine ce se petrece in corpul sau, cum actioneaza boala sa, ratiunea si natura ingrijirilor pe care le va primi, cu atat mai usor le va accepta. f5p8715fs56bpt

-  Pentru parinti - ei insisi nelinistiti - acest lucru poate sa fie dificil. Tacerea este insa cruda pentru copil, intrucat ii este greu sa inteleaga situatia pe care o traieste. Doar cuvintele adevarate, cinstite, si al caror sens poate fi inteles la varsta lui au un efect cu adevarat linistitor. Copilul va intelege atunci ca sederea la spital si ingrijirile pe care le primeste aici il vor ajuta sa se insanatoseasca.

-  Copilul se confrunta de asemenea cu singuratatea, cu durerea si cu neputinta parintilor de a-l alina - ei insisi fiind intr-o situatie dificila. De asemenea, dialogul este fundamental. In cazul in care copilul nu indrazneste sa puna intrebari pentru ca isi simte parintii prea afectati, trebuie sa o luati inaintea acestor intrebari si sa-i vorbiti clar, dar fara sa-l amagiti.

-  Multe spitale admit prezenta prelungita a parintilor in incinta, dar, daca spitalizarea dureaza mai mult, sau daca aveti si alti copii, trebuie sa lipsiti. In cazul acesta, incercati sa ramaneti aproape de copilul dumneavoastra in mod simbolic si afectiv. Aduceti-i jucariile favorite, lasati-i in sertar mici surprize, fiti punctual la vizitele pe care i le faceti, povestiti-i tot
ce se petrece acasa etc. Astfel, veti evita efectele suferintei psihice, care uneori este mai puternica decat suferinta fizica.

- Fiecare copil se insanatoseste mai repede daca are langa el jucaria preferata, animalele din plus, alte jucarii... si pe mama sa, daca este posibil, cu acordul personalului ingrijitor.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact