Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

copilasul meu - intrebari si raspunsuri despre cresterea copilului - >COPILUL CERE UN CAINE


Copiii din mediul urban cunosc putin animalele; cu toate acestea, se simt atrasi de ele si sunt nebuni de bucurie atunci cand ii duceti la gradina zoologica sau la o ferma ca sa-i vada "cu adevarat" pe eroii cartuliilor si ai desenelor animate. Apoi, vine cu siguranta o zi cand cer sa aiba un animal in casa. Si de preferinta un caine, caci intr-adevar este tovarasul ideal, fidel si mereu disponibil.
La varsta copilului dumneavoastra, este evident ca responsabilitatea animalului va va reveni total dumneavoastra, parintilor. De asemenea, inainte de a fi de acord cu cererea sa si de a-i oferi fermecatorul ghemotoc cu blana la care viseaza de aniversarea lui, trebuie sa va ganditi bine la toate constrangerile pe care vi le va impune prezenta unui animal in camin. k2u4620kd41mke

-  Aveti loc suficient? Timp suficient ca sa va ocupati de el? Aveti o solutie pentru vacanta? Va fi oare fericit un catel la dumneavoastra sau va suferi de lipsa de spatiu sau de singuratate intreaga zi?


-  De asemenea, poate fi util, daca cererea copilului este presanta, sa va intrebati de ce. Sufera oare de singuratate? Se plictiseste? ii este greu sa-si faca prieteni? Ambianta din casa nu este oare putin prea "calma"? Frecvent aceasta cerere de a avea un animal releva de fapt o alta cerere, pe care este bine sa o sesizati.
In sfarsit, iata ca v-ati decis. Simtiti ca nu puteti face copilului dumneavoastra un cadou mai frumos. In sensul acesta, aveti dreptate. Cainele va aduce enorm de multa afectiune si placere copilului dumneavoastra. Copilul va invata, de asemenea, mult: fidelitatea in prietenie, drepturile pe care le are asupra animalului, dar si datoriile pe care acesta le implica.

-  Poate sa plimbe cainele, sa-l trezeasca, sa se joace cu el, sa-l tachineze. Dar in acelasi timp trebuie sa-i respecte nevoile de liniste si de hrana, sa invete sa-i cunoasca bine caracterul si gusturile. Trebuie sa-l respecte ca pe o fiinta vie si nu ca pe o jucarie sau ca pe un urs din plus. Trebuie de asemenea sa invete ca un animal nu este un copil si nu poate fi tratat ca atare. Relatiile intre ei vor fi reusite atunci cand copilul stie sa respecte limitele pe care cainele le arata.

-  Cererea copiilor mici trebuie sa fie in mod special luata in consideratie. Deseori, copilul se simte singur, neadaptat lumii adultilor in care este deseori amestecat. Ii lipseste un complice, un interlocutor care sa poata fi confident la anumite ore, tovaras de joaca in celelalte. ii lipsesc animatia, zgomotul si miscarea in jurul lui, chiar daca poate invita deseori prieteni cu care sa se joace si chiar daca este intr-o colectivitate ziua. Toate aceste lipsuri, un caine va sti de minune sa le umple.

Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact