Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

mamele si taticii se intalnesc aici pentru sfaturi si experiente avute cu proprii copii - >AMBIANTA MESELOR
Incepand de la doi ani, putin inainte sau putin dupa, in functie de comportamentul si obiceiurile familiale, copilul poate imparti mesele cu parintii sai, asezandu-se la masa cu ei.
Regimul sau nu mai cere sa i se faca un meniu special. Chiar daca anumite feluri de mancare nu-i convin foarte mult, el poate gusta din toate, fara probleme. Se poate chiar, cu aceasta ocazie, ca un copil care parea sa aiba putina pofta de mancare, sa inceapa sa manance mult mai regulat si satisfacator pentru parintii sai. v7m7512vz55kcj
Dar o masa clasica, mai ales o masa de sarbatoare, cu intreaga familie sau la restaurant, poate sa i se para foarte lunga. Nu este rezonabil sa-i impuneti sa stea cuminte la masa de la inceput pana la sfarsit, decat daca vreti sa va asumati riscul unor conflicte aproape inevitabile.
Mesele familiale nu sunt posibile zilnic, decat daca orarul fiecaruia o permite. De fapt, copilul are inca nevoie de o mare regularitate in orarul sau si nu poate sa astepte sa se aseze la masa doar cand familia intreaga s-a intors de la serviciu.
Regularitatea si calmul sunt baza meselor luate in bune conditii. Fiecare se regaseste in jurul mesei luate in comun, dupa o zi lunga de separare. Momentul acesta este important pentru copilul dumneavoastra. De asemenea:   Nu transformati masa intr-un moment de tensiuni si de cearta, nici cu el, nici intre dumneavoastra. Nu-I dojeniti fara incetare pentru ca mananca murdarindu-se sau pentru ca nu-si termina supa. Este mijlocul cel mai sigur de a-i taia pofta de mancare si de a transforma, pentru toata lumea, momentul mesei intr-o incercare grea. Placerea de a fi impreuna trebuie sa treaca inainte de orice altceva.

  Televizorul si radioul, daca sunt aprinse si capteaza atentia unora sau altora, nu favorizeaza comunicarea. Copilul dumneavoastra doreste sa va povesteasca ce-a facut peste zi, sa faca schimb de idei cu dumneavoastra. Pentru aceasta, el are nevoie de timp si poate ca are nevoie sa fie solicitat.
Momentele acestea, cand familia intreaga se reuneste, au o foarte mare valoare pentru viitor si ar fi pacat sa nu profitati de ele. Nu uitati ca, daca a veni la masa este o placere pentru copilul dumneavoastra, exista putine riscuri ca acesta sa aiba probleme de alimentatie.Politica de confidentialitate
Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact