Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

mamele si taticii se intalnesc aici pentru sfaturi si experiente avute cu proprii copii - >A FI CURAT PESTE NOAPTE


Deprinderea continentei in timpul somnului, la siesta, apoi noaptea, se face la catva timp dupa deprinderea celei de peste zi. Uneori, ele se petrec simultan, alteori le despart cateva luni. Ce puteti face ca sa-l invatati pe copil sa se retina? Nimic. Acordati-i incredere si aratati-va destins in raport cu aceasta ucenicie.
Cand copilul dumneavoastra va fi pregatit, veti constata ca scutecele sunt uscate dimineata. Cu acordul sau, veti putea apoi sa renuntati la ele. A se trezi noaptea si a se scula ca sa mearga sa urineze cere deja un nivel bun de maturitate. Cat despre a petrece o noapte fara a avea nevoie sa se scoale, lucrul acesta necesita ca vezica sa fie suficient de mare. Nu puteti actiona cu nimic in privinta aceasta. p6d153pj95nzn Este inutil sa privati copilul de lichide seara. Tehnica aceasta este cruda si fara efect (ceea ce nu inseamna sa bea trei pahare mari cu apa inainte de culcare). Unii parinti gasesc ca este practic sa-l trezeasca pe jumatate pe copil, pe la ora 23 si sa-l duca la toaleta. In cazul in care copilul este de acord, e o solutie care-l poate ajuta. Dar obiceiul nu va fi dobandit decat atunci cand va fi capabil sa se trezeasca singur.
> Puteti usura lucrurile pentru copilul dumneavoastra astfel:


- punandu-i o pijama usor de dat jos;

- lasand o veioza aprinsa in camera sa;

- punand o olita langa patul lui.
De fapt, multi copii nu au inca aceasta deprindere, la o varsta cand ar putea-o avea, pur si simplu pentru ca le este frica sa traverseze holul pe intuneric.

-  Ca si la deprinderea curateniei in timpul zilei, vor aparea "accidente". Cu o aleza* si o masina de spalat, lucrul acesta nu merita sa fie transformat intr-o drama. Invatati copilul sa-si stranga cearsafurile si sa le depuna, impreuna cu pijamaua, in cosul cu rufe murdare. Nu este deloc vorba sa-l pedepsiti - fiti foarte clari asupra acestui lucru - ci sa-i dati responsabilitatea corpului sau.

-  Nu inlaturati scutecele prea devreme. Sa se scoale in fiecare dimineata intr-un pat ud si rece este greu de suportat si mai degraba descurajant. Nu e nevoie sa treaca prin asa ceva prea multa vreme.

  Este inutil, cu toate acestea, sa va suparati: spuneti-va mai bine ca dormea cand a facut pipi. Deci, nu a facut-o intentionat. Si lui i-ar placea mai mult sa se scoale. El are nevoie de incurajarile si de rabdarea dumneavoastra. Puteti sa-i spuneti ceva de felul: "Nu este grav; cand vei fi pregatit, cand corpul si capul tau o vor decide, vei fi curat noaptea. Vei vedea, lucrul acesta va aparea de la sine. Nu este atat de important, in comparatie cu tot ce esti deja capabil sa faci."

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact