Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

ce trebuie sa stii despre copilul tau aflat la 2 ani - >RITUALUL CULCARII


Pentru toti copiii, ora de culcare este o ora dificila. Ea pune capat activitatilor si jocurilor. Ea inseamna cel mai adesea singuratate si separare de cei dragi. Copilul se gaseste in camera sa, prada intunericului, linistii si anxietatii pe care acestea o provoaca.
Ritualul culcarii ii va permite sa se linisteasca. Urmat cu exactitate, va face ca tranzitia de la starea de veghe la cea de somn sa se faca mai usor.
Este momentul mangaierilor, al povestii sau al cantecelului, al culcarii ursuletilor din plus, al veiozei si al cuvintelor blande. Toate aceste mici atentii il linistesc si il pregatesc usurel sa adoarma. y2c442yh43prl
Este foarte normal sa va consacrati intre cincisprezece si treizeci de minute, timp necesar sa culcati copilul. Astfel, el nu va avea impresia ca vreti sa va debarasati de el in graba, inainte de inceperea filmului la televizor, iar riscul sa se scoale este mai mic. Incercand sa prelungeasca placerea companiei dumneavoastra, copilul poate sa se scoale sau sa va cheme. Lucrul acesta face parte din joc si nu duce la consecinte, daca parintii stiu sa se arate fermi si sa anunte clar cand trebuie sa inceteze.
Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact