Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

copilul dupa un an - biberonul si varsta - >ATENTIE LA SOARE!


Primavara, vara, doriti sa petreceti lungi week-end-uri in natura si aer curat. De ce sa nu profitati, mergand cu copilul la aer si la soare?

Nu poate fi decat avantajos sa plecati la plimbare impreuna si sa va amuzati, cu conditia sa luati anumite masuri de prevedere. Cu cat copilul este mai mic, cu atat ele sunt mai necesare.


La un an, pielea unor copii este inca foarte fragila si ei sunt sensibili la variatiile climatice.

-  Ganditi-va mai intai la temperatura. Ea poate creste foarte repede intr-o masina expusa la soare. Fiti atenti ca scaunul-auto sa se afle mereu la umbra (la nevoie, acoperiti parbrizul din spate cu un prosop).
Pe cat posibil, evitati sa calatoriti la orele amiezii, pe canicula si/sau in aglomeratii. Nu ezitati sa opriti daca este prea cald in spate.

-  Ganditi-va apoi la deshidratare. Ea survine mai putin repede decat la un bebelus, dar se poate dovedi neplacuta. Ca s-o evitati, dati copilului sa bea multa apa, la discretie.
Daca observati ca are febra si eventual varsaturi sau diaree, este din cauza insolatiei: racoriti-l repede.
-  In fine, ganditi-va la arsurile solare, care pot aparea rapid pe o piele putin obisnuita cu soarele.
Expunerea la soare trebuie sa fie progresiva, incepand cu picioarele. Evitati orele amiezii, cand soarele arde puternic, si ungeti sistematic fata copilului cu o crema, solara "ecran total" (indicii variind de la o marca la alta, doar mentiunea "ecran total" va poate servi ca referinta).
Nu acoperiti copilul: cu torsul gol sau doar cu un simplu tricou se va simti mai bine.
In sfarsit, daca sunteti afara si este destul de cald, scoateti scutecul si lasati-i fesele la aer: soarele este cel mai bun remediu impotriva iritatiilor. Week-end placut!

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact