Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Bebelusul in a dua luna de viata - primele luni de viata ale copilului / bebelusului - >PLANSETELE DE SEARA


La sfarsitul zilei, numerosi bebelusi incep sa planga in mod sistematic si foarte misterios. S-au avansat mai multe explicatii:


- are nevoie sa-si exprime si sa-si descarce toate tensiunile acumulate peste zi;

- este ora cand mama este si ea grabita si obosita: bebelusul nu face decat sa resimta nervozitatea mamei; f4h877fj67nfi

- are nevoie sa-si descarce un surplus de energie inainte de a se putea linisti si de a adormi;

- resimte nelinistea serii care se apropie.
Plansetele regulate, la ora cand se pregateste masa, cand tata se intoarce de la serviciu, sunt uneori foarte greu de suportat. Incercati sa ramaneti calmi: cu cat cei din anturajul sau sunt mai agitati, cu atat copilul va plange mai mult. Spuneti-va ca fara indoiala simte nevoia sa-si descarce astfel tensiunea. CE-I DE FACUT?Stati aproape de el, vorbiti-i, leganati-l usor. Lasati-I putin singur, ramanand totusi in apropierea lui. Puteti incerca sa-l plimbati prin camera sau sa-i puneti putina muzica linistitoare.


Nu se cunoaste remediul-miracol al acestor crize de plans ce se manifesta cu precadere seara. Incetul cu incetul, copilul se potoleste si, pe masura ce creste, aceste crize se raresc si dispar. Sa nu va considerati niste parinti rai pentru ca nu reusiti sa-l potoliti. Daca ati incercat tot posibilul, cel mai bine este sa asteptati sa treaca criza, ramanand afectuosi si compatimitori.
Daca bebelusul are o nevoie reala pe care nu o intelegeti (sa suga, sa fie descoperit etc), el risca sa faca o adevarata criza de furie. O data sfarsit accesul de plans, daca nu adoarme imediat, este foarte important sa-l dezmierdati, sa-l linistiti si sa-i spuneti ca-l iubiti la fel de mult, in ciuda "rautatii" si a tipetelor sale.
Chiar daca suportati cu greu aceste crize la sfarsit de zi, abtine-ti-va sa-i dati un sirop calmant. Aceste asa-zise remedii sunt, pe termen indelungat, mai grave decat criza prin care trece, pentru ca ele inlatura efectele fara a remedia si cauza.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact