Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Bebelusul in a dua luna de viata - primele luni de viata ale copilului / bebelusului - >NUMARUL MESELOR

o3g886ox35xtv

Exista o regula de baza care va permite sa stiti cate mese trebuie sa ia in fiecare zi si cand trebuie sa scadeti din numarul biberoanelor. Regula aceasta este urmatoarea:

Cand bebelusul cantareste 4 kg, ia cinci mese pe zi; Cand bebelusul cantareste 5 kg, ia patru mese pe zi;
Dar, atentie! Acest lucru nu trebuie luat in sens strict, ci trebuie modelat dupa fiecare copil. La noua saptamani, majoritatea bebelusilor se trezesc spre ora cinci sau sase dimineata, cu o adevarata foame. Acest lucru va impune sa-i dati primul biberon la ora respectiva, deci ii veti da cinci mese pe zi. Daca nu, distanta dintre mese ar fi prea mare pentru ca bebelusul sa poata astepta.


Cand se va trezi mai tarziu dimineata, spre ora sapte sau opt, va fi momentul sa treceti la patru mese, la intervale de aproximativ patru ore.
Alti bebelusi inca se mai trezesc noaptea ca sa ceara mancare, iar un biberon cu apa nu-i satisface: este normal sa le dati un biberon cu lapte, noaptea, atata timp cat au nevoie.
Fiecare copil are ritmul lui propriu, care se va regla de la sine.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact