Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Bebelusul in a dua luna de viata - primele luni de viata ale copilului / bebelusului - >NU-I PLACE APA


Bebelusul isi petrece primele noua luni de viata in pantecul matern, inconjurat de lichidul amniotic. Senzatia de racoare provocata de contactul pielii cu apa ii este familiara si, in mod normal, o apreciaza. O dovedeste prin prima baie, facuta uneori in sala de travaliu.
Totusi, unii copii, in zilele sau saptamanile care urmeaza, incep sa deteste apa. Ei refuza baia si scot tipete disperate de fiecare data cand sunt bagati in apa.
De ce? b5k2410bt22itp
Este greu de spus. Se pare ca este suficienta o singura experienta dezagreabila. Se poate intampla sa fi avut sapun in ochi sau un sentiment de lipsa de securitate pentru ca nu a fost bine tinut. Daca intr-o zi la maternitate i s-a facut o baie intr-un mod prea brusc, sau intr-o apa prea rece, lucrul acesta poate fi suficient. Copilul a asociat baia cu amintirea ei neplacuta. Din acel moment, plange de fiecare data. Cu atat mai mult cu cat detesta de cele mai multe ori sa simta aerul rece pe pielea goala.

CE-I DE FACUT?
Mai intai, nu-l fortati niciodata daca nu iubeste apa. Trebuie sa va faceti timp sa-l invatati treptat sa se bucure de apa. Daca este necesar, intrerupeti baia in acest timp. Puteti, in schimb, sa folositi o manusa de toaleta si sapun, si sa-l spalati cu un burete pe care il inmuiati in apa foarte calda, fara sa va temeti pentru igiena copilului. In plus, daca aveti grija sa spalati alternativ partea de sus, apoi partea de jos a corpului, fara sa-l dezbracati complet, exista mari sanse ca totul sa decurga bine.


Cateva "trucuri" ca sa faceti din baie o adevarata placere.

-  Nu-i faceti baie inainte de masa, caci daca tipa in cazul acesta, poate o face de foame!

-  ingrijiti-va in mod special de confortul lui: apa sa fie suficient de calda (37°C, de verificat cu un termometru), prosopul pus pe radiator, apa incalzita in completare, hainele sa fie la indemana etc.

-  Transformati ora petrecuta cu toaleta bebelusului intr-un moment privilegiat de comunicare. Este timpul de joaca, de gadilaturi, de mangaieri, de dialog - un moment de disponibilitate totala, cand ati avut grija sa decuplati telefonul.

-  Cand se simte bine, introduceti-l treptat intr-o vanita sau in lavabou, doar ca sa-l clatiti. Puneti mai intai putina apa, apoi, in ziua urmatoare, mai multa. Tineti-I bine in brate si introduceti-l usurel in apa, continuand sa-i vorbiti cu o voce blanda si plina de afectiune ca sa-l linistiti.

- Gasiti una sau doua jucarii de baie de care se va bucura regasindu-le in fiecare zi si vazandu-le plutind.
Daca o faceti cu blandete si cu siguranta, baia nu va intarzia sa redevina o placere.Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact