Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Bebelusul in a opta saptamana de viata - primele saptamani de viata ale copilului / bebelusului - >VITAMINA D


Denumita si "vitamina antirahitica", vitamina D este indispensabila organismului sugarului. Ea il ajuta sa faca fata cresterii rapide din primele luni si primii ani ai vietii. Corpul uman are capacitatea de a suntetiza singur aceasta vitamina, cu conditia sa se expuna la soare. Nu trebuie sa contati insa pe asta, mai intai pentru ca expunerea bebelusului la soare nu este indicata, si apoi pentru ca nu toti traiesc la mare! in orice caz, este necesar sa completam alimentatia cu un aport de vitamina D, atat vara, cat si iarna.
Vitamina D este singura vitamina de care are nevoie si care nu se gaseste in alimentele lactate dietetice (laptele pentru bebelusi). Este motivul pentru care trebuie sa-i dati vitamina D inca din luna a doua de viata, timp de doi sau trei ani.


Vitamina D poate fi administrata in doua moduri diferite: v5v9221vj69mor

- fie zilnic, sub forma de picaturi adaugate la sucul de fructe;

- fie sub forma de fiole ce se dau o data pe luna, pe trimestru sau pe semestru, dupa indicatiile medicului dumneavoastra.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact