Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Bebelusul in a opta saptamana de viata - primele saptamani de viata ale copilului / bebelusului - >DIFERITE MODURI DE SUPRAVEGHERE

z9x5822zl68uqg
Daca trebuie sa va reluati serviciul, probabil stiti deja cui veti incredinta copilul. Gasirea unei solutii satisfacatoare este uneori dificila, astfel incat puteti sovai.
Teoretic, aveti mai multe posibilitati de alegere. Practic, alegerea este, din nefericire, mult mai restransa.

■  Cresa colectiva poate fi de stat (de cartier, de intreprindere etc.) sau privata. Aici copiii sunt primiti dupa orare stricte, iar costul este in functie de salariul dumneavoastra. Se favorizeaza socializarea copilului, dar si... propagarea microbilor. Numarul de locuri fiind inferior numarului de cereri, este bine sa va inscrieti inca inainte de nastere si sa va "sustineti" dosarul cu toate mijloacele posibile.

-  Asistenta materna* (in trecut numita doica), este o mama de familie care-l primeste pe copil la ea, alaturi de alti doi sau trei copii. Daca este agreata, este insotita de o asistenta medicala sau de o asistenta sociala si coordonata de sectia tutelara. Orarul si tarifele sunt hotarate de comun acord. Primaria va putea furniza o lista cu adrese de asistente materne care locuiesc alaturi de dumneavoastra.

-  Cresa familiala* se gaseste intre celelalte doua: este vorba de o grupare de asistente materne, dispunand de o supraveghere si de o formare speciala, sub autoritatea unei institutii de puericultura. Tarifele sunt cele ale cresei colective.-  Caminul de zi* nu este creat de mamele care lucreaza, ci pentru a scoate din incurcatura uneori mamele casnice. Orarele sunt variabile (unele crese tin copiii ziua intreaga), locurile fiind deseori foarte solicitate.

-  Puteti alege intre cresa, baby-sitter sau vecina, eventual matusa, dadaca "la negru" sau bunica binevoitoare. Aceasta ultima solutie este evident ideala, atat pentru copil cat si pentru mama, dar este un lux din ce in ce mai rar intalnit. Familiile sunt din ce in ce mai distante, iar bunicile nu intotdeauna disponibile...

Pentru orice mama care lucreaza, aceasta problema a ingrijirii copilului este o problema-cheie. Ea stie ca nu va putea merge la serviciu cu inima impacata, decat daca bebelusul este intr-un loc sigur si pare fericit. Cel mai bine este sa faceti tot posibilul ca sa actionati din vreme pentru a alege un loc convenabil. Apoi, trebuie sa aveti o alternativa, in caz de refuz. Cel mai bine va fi ca, dupa ce ati ales solutia optima, sa o pastrati, sfarsind prin a oferi bebelusului posibilitatea de a se obisnui pe o durata indelungata cu acest nou "acasa".

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact