Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Bebelusul in a saptea saptamana de viata - primele saptamani de viata ale copilului / bebelusului - >SA-I INTELEGEM PLANSETELE


Spre sase sau sapte saptamani, bebelusul incepe sa comunice mai eficient. Intelege mai bine mediul in care traieste, s-a obisnuit cu bioritmurile sale si ale parintilor sai. Plange mai putin, iar plansetele lui sunt mai bine diferentiate. Incepeti sa-l intelegeti mai bine. lata o mica recapitulare in ajutorul dumneavoastra.

1. PLANGE DE FOAME
Tipetele incep usor, insa, daca nu-i raspundeti, se vor transforma in furie. Este cauza cea mai frecventa a tipetelor. Trebuie sa stiti ca foamea este o adevarata durere pentru copil. s4g316sz49ubs
Ce-i de facut? Sa-l hraniti, bineinteles. De ce sa-l lasati sa planga de foame doar pentru ca vreti sa-i aplicati un orar strict? Fiecare bebelus are ritmul sau: ramane sa-l descoperiti pe al copilului dumneavoastra.

2. PLANGE DE SETE
Este o cauza la care nu ne gandim des. Totusi, se intampla frecvent ca un bebelus, prea acoperit, sa planga din cauza disconfortului si de sete. De asemenea, caldura si usca­ciunea aerului din apartamentele moderne pot deseori provoca sete bebelusului, caruia trebuie sa-i raspundeti astfel: dandu-i un biberon mic cu apa, si nu cu lapte.

3. PLANGE DE OBOSEALA
Bebelusul a fost un timp treaz. Apoi, aparand oboseala, a inceput sa se smiorcaie putin. Se poate sa adoarma. Se poate, de asemenea, ca enervarea sa creasca, scancitul sa se transforme in hohote de plans si sa aveti impresia ca nu va mai adormi niciodata.
Ce-i de facut? Puteti incerca sa-l leganati, sa-l plimbati intr-un port-bebe sau sa-i cantati un cantec de leagan. Se simte bine daca este in contact corporal strans cu mama sa. De asemenea, culcati-l intr-o incapere linistita si oferiti-i posibilitatea sa se elibereze de tensiunea care-l stapaneste, fara sa va nelinistiti.

4. PLANGE DIN DISCONFORT
Aceste plansete sunt mici, dar repetate si insistente. Incercati sa intelegeti de unde vine jena, ca s-o remediati: scutec murdar, eritem fesier, senzatie de frig sau de cald, pozitie lipsita de confort, goliciune etc. Gasiti solutia pentru fiecare problema. Un exemplu: bebelusul are oroare sa fie gol? infasurati-l intr-un prosop incalzit atunci cand trebuie sa-l dezbracati de tot. 5. PLANGE DE DURERE


Tipetele acestea sunt de obicei ascutite, stridente, greu de suportat. Copilul de varsta aceasta deseori nu stie sa duca mana acolo unde il doare, asa incat este greu sa intelegeti de unde vine raul.
Ce-i de facut? Sa-I luati in brate, ca sa nu-l lasati sa sufere singur. Incercati sa intelegeti ce-l doare ca sa puteti interveni. Daca pare bolnav, chemati medicul.

6. PLANGE... DIN NIMIC
Nu e nimic de facut, nu gasiti motivul. A mancat, este curat, nu pare sa sufere de ceva, a dormit si totusi plange. Se poate potoli in bratele dumneavoastra, dar, o data ce-l puneti in pat, incepe din nou sa planga si pare de neconsolat.
Faptul ca nu gasiti cauza plansetelor lui, nu inseamna ca plange "din nimic". Exista cu siguranta un motiv, dar poate fi greu de descoperit.

- li este inca foame si ar dori sa mai suga?


- Ati raspuns oare in contratimp cererilor sale?


- Nu i-a fost satisfacuta nevoia de afectiune?


- Nu a fost schimbat?

Ce-i de facut? Chiar daca nu cunoasteti cauza indispozitiei lui, participati la durerea lui. Faceti-I sa inteleaga ca sunteti cu el, alaturi de el si foarte dezolata ca nu puteti sa-i alinati durerea. Leganati-I, vorbiti-i cu caldura, lasati-l singur un moment, apoi reveniti sa-l vedeti. O zi de lacrimi poate pur si simplu sa marcheze trecerea la un nou stadiu de dezvoltare. Fiti alaturi de el, calma, prezenta, linistitoare si totul va merge bine.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact