Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Bebelusul in a saptea saptamana de viata - primele saptamani de viata ale copilului / bebelusului - >ROLUL MIROSURILOR


La nastere, simtul mirosului este un simt total nou, care n-a servit la nimic bebelusului in pantecul mamei, si dintr-o data este extraordinar de fin si de eficace. Este sensibil la mirosuri, iar memoria sa olfactiva este cu siguranta superioara fata de a noastra. Ca si animalele mici, nou-nascutul se foloseste de mirosuri ca sa recunoasca oamenii. Cand simtul vazului si al pipaitului vor deveni eficace, simtul mirosului va deveni mai putin util si isi va pierde din finete. Stiati ca un nou-nascut poate diferentia mirosul mamei sale de cel al unei alte femei inca de la varsta de 3 zile?

O data ce ne vom putea da seama de aceasta capacitate de diferentiere a mirosurilor pe care o are bebelusul, se intelege de la sine ca ne vom putea folosi de ea pentru a comunica cu el. Ati remarcat cat de mult ii place sa se cuibareasca in scobitura gatului dumneavoastra? Gaseste acolo mirosul tatalui sau al mamei sale si este fericit.


Mirosurile corporale ale parintilor sunt indispensabile unui nou-nascut, in masura in care el le recunoaste si ii permit sa stie cui "apartine". Nu-i refuzati placerea aceasta!

-  Copilul prefera mirosul dumneavoastra natural. Dar daca folositi un parfum sau o lotiune dupa ras, folositi-o mereu pe aceeasi. h6r8817hi13ppn

-  Tineti un fular in jurul gatului dumneavoastra. Cand lasati copilul singur, strecurati fularul in leaganul lui.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact