Copilasul.com - fabulele cele mai alese - portalul parintilor - mamici si tatici fabule pentru copii - copilul meu, parinti (mama si tata) vreau sa cresc mare si sanatos

Bebelusul in a saptea saptamana de viata - primele saptamani de viata ale copilului / bebelusului - >DIVERSELE SUNETE IL DISTREAZA


Nou-nascutul aude perfect inca de la nastere, chiar daca uneori vi se pare ca nu aude. Atentia lui auditiva este scurta, dar ii place mult sa asculte impreuna cu dumneavoastra diferite sunete. Zgomotul telefonului, al aspiratorului sau al unui stranut pot sa-l faca sa planga, pentru ca are auzul fin si sensibil; in schimb, vocea dumneavoastra, ca si sunetele din casa, ii vor face placere.
Sa vedem ce ii place nou-nascutului sa auda.

VOCEA c6f255cm63vgm
Dintre toate zgomotele, copilul il prefera pe cel facut de vocea umana, ceea ce indica clar dorinta de a comunica. Dar, atentie: nu agreeaza orice voce. O voce violenta sau agresiva poate sa-l faca sa planga. O voce rece, lipsita de afectiune, poate sa-l faca sa se inchida in sine. O voce de adult care converseaza cu alti adulti il poate lasa indiferent. In schimb, ceea ce iubeste copilul sunt vocile blande, bine timbrate, care devin in mod natural mai ascutite ca sa i se adreseze, care ii vorbesc cu tandrete privindu-l in ochi, cu cuvinte simple, cuvinte care il privesc pe bebelus. Sau poate o voce care ii fredoneaza vreun cantec dulce.

MUZICA
Bebelusul iubeste muzica lenta, mai ales muzica clasica. Anumite preludii de Bach s-au dovedit eficace pentru a-l incanta si a-l linisti, incat acum sunt folosite in mod sistematic in mai multe servicii de maternitate americane. S-au atribuit muzicii clasice numeroase puteri asupra nou-nascutilor si este sigur ca bebelusului ii va face placere sa asculte bucati de muzica linistitoare, chiar ceea ce va place dumneavoastra, fara sa dati prea tare sonorul.


Cantati? Si mai bine. Nu ezitati s-o faceti, chiar daca va indoiti de calitatea corzilor dumneavoastra vocale. Copilul, profitand in aceeasi masura de placerea pe care-o simte ascultand vocea dumneavoastra si armonia muzicii, va fi satisfacut din plin.

SUNETELE

Copilului ii plac sunetele, cu conditia sa fie vesele, surprinzatoare, dulci, noi. Fiecare ocazie este buna pentru a-si exersa urechea. Singura interdictie: zgomotele puternice, violente, agresive, dezagreabile urechii lui inca fragede.

-  Nu: muzicii hard-rock, sunetelor stridente ale soneriilor...


-  Da: jucarioarelor, clopotelului, zurgalaului, tic-tac-ului pendulei, hartiei mototolite in apropierea urechii, rezonantei produse de cutit la atingerea usoara a paharelor, sunetelor produse de gura sau de degete.

Politica de confidentialitate

Copilasul.com - portalul parintilor si al copiilor - home | contact | parteneri
Home - Copilasul.com Contact